Краси Гергов удари Кеворк, той си го върна на Алексей

2
Добави коментар
user24
user24

вторник, 26 яну 2010 г. 11:53 ч.

След като Гергов призова журналитите да не общуват с Кеворк, той реши да атакува сочения за собственик на в. „Галерия“ Алексей Петров. „Той не е нито мутра с мутрите, нито ченге като ченгетата“, пише Кеворкян.

Интригата между Кеворк Кеворкян, Алексей Петров и Красимир Гергов се развихри с пълна сила. След като преди време Гергов удари Кеворк с интервю пред в. „Класа“, във вторник Кеворкян си го върна, но на Алексей Петров – и от страниците на в. „Труд“.

В интервюто си за „Класа“, препечатано и във в. „Галерия“, Гергов призова журналистите да не си общуват с Кеворк. „Агент Димитър е най-фрапантният пример за доносник, който е топил цялата интелигенция на България“, каза тогава Гергов и допълни, че след демокрацията Кеворк се е направил на дисидент.

Вместо да се справи със своя стар враг обаче, Кеворк написа открито писмо в ченгеджийската „Афера“ и призова прокуратурата пак да проверява Гергов.

От страниците на „Труд“ във вторник арменецът демонстрира решимост да атакува и сочения за собственик на седмичника „Галерия“ Алексей Петров. 

„Хермафродитната същност на подобни хора е очевидна – нито мутра с мутрите, нито ченге като ченгетата“, пише той. Кеворк припомня, че Бойко Борисов нарече Алексей „лоялен гражданин“, защото „предаде бившия си шеф Петко Сертов и бившия премиер Сергей Станишев“. През октомври миналата година Петров отиде на посещение в Министерския съвет, за да предаде на Борисов секретния доклад на ДАНС с имената на подозирани в корупция министри на тройната коалиция.

„Сетне се оказа, че “лоялният” е работил известно време дори без заповед в същия този ДАНС (твърдението е на Иван Костов). Още по-сетне, след като бяха изритани от агенцията, той и неговата група започнаха да ръсят небивалици в ефира и печата, продължават да го правят и досега“, пише още Кеворк.

Той притопля и твърдението, че партията на Яне Янев е продукт именно на Алексей . „Янето всъщност беше истинският говорител на групичката от ДАНС, а сега се оказа, че директно е скривал сигнали от парламентарната комисия по корупцията“, смята Кеворк.

В писанието си той припомня и думи на бившия главен прокурор Никола Филчев по адрес на Петров и компания: “Опасни момчета са тия”. „На Филчев може да му се вярва, той е много близък с “лоялния” по времето, когато онзи си беше известен просто като мутра под прикритие“, казва още Кеворк.