Фермата за костенурки на Гранд Кайман

48
Добави коментар
zlbig1
zlbig1

  Фермата за костенурки на Гранд Кайман (най-големият и най-развит остров на Кайманите) показва стопансването на морето и връзката с природата чрез осезаеми, колоритни, образователи и незабравими преживявания. Единствен по вида си, 23-акровият морски парк е една от най-вълнуващите Карибски атракции. Паркът дава възможност на посетителите да усетят богатата история на местният живот по един забавен и запазващ природата начин, като същевременно осигурява възможности да наблюдават и да си взаимодействат с местната флора и фауна.

Съоръженията гарантират на посетителите, че ще научат много за тези невероятни морски обитатели, както и за новите попълнения като хищници, птици, каймани, и други вълнуващи същества. В парка се помещава научен и образователен център от световна класа, който се фокусира върху опазването на морските костенурки.

Посетителите могат да се наслаждават на хладно и освежаващо потапяне в чистата вода на лагуна и да хапнат от вкусната храна в Breaker’s Snack Shack. Менюто включва сушено пилешко и свинско, хамбургери, сандвичи и десерти наред с другите изкушения. Всеки може да се наслади на най-доброто от Карибската кухня, на различни места на територията на парка.

Паркът предлага на посетителите уникалната възможност да плуват и да се гмуркат с риби и други морски животни сред лагуна с 1,3 милиона галона солена вода. Гостите могат също да надникнат в „хищническият резервоар” и да опрат нос в нос с акули и змиорки. Позволете на въображението си да се рее като красивият полет на свободна птица или се разходете по историческата улица, пълна със занаятчии. Деца и възрастни, едновременно ще се радват на взаимодействието си с морски звезди, таралежи и раци.

Единствена по рода си в света, фермата е дом на над 11 000 зелени морски костенурки, варирайки от 170гр до 220кг. Посетителите могат да обиколят действително работещата ферма, която е едновременно забавна и образователна. Костенурките могат да бъдат пипнати и вдигнати за една невероятна и уникална снимка.