Какъв е най-подходящият коледен подарък за един студент

1
Добави коментар
StudentCity
StudentCity

Всеки човек обича да получава подаръци. Изборът им обаче не винаги е лесна задача. С всяка изминала година хората все повече се затрудняват с намирането на нови идеи, особено когато дойдат празници и трябва да се мисли за повече хора. Вярно, и на Коледа човек винаги може да подари топла дреха за зимата или хубава книга, но не можете да го правите всяка година. И тъй като Коледният дух все повече се усеща във въздуха, StudentCity ви предлага няколко изключително подходящи идеи за подарък на студент.

Студентският живот съвсем не лек. Особено когато си на общежитие в чужд град. Това прави практичните подаръци изключително подходящи за живущите в район „Студентски”. Със сигурност сте чували реплики от сорта на „Ех, как ми трябва нова кафеварка” или „Де да имах микровълнова печка”. Абсолютно всичко, което би могло да влезе в употреба в едно общежитие, би било перфектният подарък за всеки един студент. Комплект прибори, чаши или чинии, котлон, нощна лампа, удобна възглавница, тонколонки, джобно ножче, пепелник, стенен часовник, будилник, печка (духалка), сешоар, фенерче, бързовар – това е само малка част от нещата, с които бихте могли да зарадвате свой приятел, колега или детето си, ако живее в Студентския град. Със сигурност ще намерите нещо, което да е необходимо на едно студентско леговище или пък ще се сетите как бъдещият висшист се е оплакал, че нещо му липсва.

Ако все пак не сте почитател на „практичните” подаръци, то винаги можете да подарите нещо оригинално. В интернет е пълно със забавни подаръци стига да се поразровите. Студентските години са изпълнени с множество купони и колегите ви със сигурност биха оценили подобаващо някое от следните предложения:

Алкохолна рулетка

Идеален реквизит за всеки купон. Рулетката те „задължава” да изпиеш шот пълен с алкохол, поставен на мястото на числото, което се е паднало при завъртането. Подобен на алкохолната рулетка е и шахът, който вместо с познатите фигурки се играе с чашки алкохол, които се изпиват щом някоя фигура бъде отнета.

Секс таймер

Иновативен и закачлив подарък. Представлява пясъчен часовник, който отброява определено време (около половин-един час). На самият часовник има разграфени сектори, които следва да покажат дали „тестваният” е „Загуба на време”, „Начинаещ”, „Любовник”, „Плейбой”, „О, да!” или същински „Бог”.

Изпий ме

Като играта на бутилка, само че в случая чашката посочва кой да я изпие.

Пинг понг с бира

Това е игра, която и сами можете да си измайсторите, но се продават и готови комплекти. Двама души нареждат по 5-6 чаши пред себе си и се опитват да вкарат топче за пинг понг в чаша на противника, като преди това топчето тупне. Ясно е – ако уцелиш, противникът трябва да пие.

Топка, която отговаря на въпроси

Задавате въпрос на топката, разклащате я и тя ви отговаря. Обикновено съдържат около 20 различни възможни отговора, които могат да са доста забавни, в комбинация с правилните въпроси.

Детектор на лъжата

Изключително оригинален и забавен подарък. Продават се подобия на детектор на лъжата, които пускат ток, ако решат, че лъжеш (съвсем леко, разбира се, но осезаемо). Перфектен е за по-късните часове на купоните. Детекторът ще накара всички да се заливат от смях, а и някой може да си „изпее” всичко.

И още, и още… Има много други подобни забавни и оригинални подаръци, а вие още имате малко време, в случай, че все още нищо не сте избрали. Тези подаръци са подходящи не само по Коледа, но и за рождени дни и други поводи и винаги ще намерят приложение в живота на един студент. Особено ако той се намира в джунглата, наречена „Студентски град”.

Весели празници!

Христо Лазаров
Снимка: Kelvin Kay/Wikimedia