Бахрейн е най-грозната държава на света

2
Добави коментар
gancheff
gancheff

Днес разбрах нещо. Разбрах коя е държавата, притежаваща най-невзрачната природа на света.

Моите поздравления! Наградата отива в… БАХРЕЙН!

Аплаузи!

Явно в Бахрейн архитектурата компенсира природните дадености

За какво става въпрос?

Преди няколко дни ми дойде идеята да разгледам снимки от различни държави, от които до момента не бях виждал нищо, като бях убеден, че природата може да бъде красива навсякъде – дори в най-бедстващите страни от така наречения „Трети свят“. Представях си, че ще направя един колаж от  избрани снимки, без да се уточнява коя снимка от коя държава е.

Започнах по азбучен ред да разглеждам снимки от различните държави и изведнъж се оказа, че иначе простата идея никак не е лесна за изпълнение. На английски има точно 11 независими държави, започващи с буквата „A“. За да си избера подходящи снимки за тези 11 държави прекарах половин час в търсене из Гугъл и различни фотографски сайтове. Оказа се, че предварителната ми увереност в световните природни красоти започна да се разклаща.

Бахрейн сложи край на съмненията ми.

Все пак бях решен да напредна в начинанието. Оказа се, обаче, че фаталният удар по намеренията ми дойде твърде рано, на практика, в самото начало на естетическите ми дирения.

Хора, независимата държава Бахрейн явно е най-грозното място на света. В цялата мрежа, от всички снимки, които открих за повече от половин час, няма нито една, която да заслужава да се постави редом до останалите. Направо не вярвах. За Бога, в днешното време на цифровата фотография можеш да намериш красива снимка дори на свинска тения. Почти съм убеден. Но аз не попаднах на дори един хубав изглед от Бахрейн.

Да, сега си давам сметка, че сигурно има и други такива държави. Най-малкото места като Ватикана, където трудно ще намериш природа в естествената й форма. Но Бахрейн имаше предимството да е първата такава държава в списъка. След нея спрях с търсенето, тъй като идеята ми се обезсмисли.

Ако изпитвате съмнения – можете да опитате сами. Потърсете красива снимка от природата на Бахрейн. Ако я откриете – моля ви, изпратете ми я. Обещавам ,че това ще ме вдъхнови да продължа с начинанието си 🙂

А иначе, за да не отиде зян този един час, пускам тук колаж от снимките на държавите с буква А. Плюс Бахамите 😉

Like this:

Like Зареждане…

Related