Шри Шри Рави Шанкар в зала Арена Армеец София на 21 май!

4
Добави коментар
kazobon
kazobon

 

На 21 май в зала „Арена Армеец София“ фондация „Изкуството да живееш“ организира културно събитие за 12 000 души по повод на посещението на Шри Шри Рави Шанкар, основател на Международна фондация „Изкуството да живееш“. По време на тази културна проява фондацията има амбицията да постави своя десети рекорд на Гинес – този път с 333 гайди. Този рекорд ще представи пред света българската култура.

Шри Шри Рави Шанкар е сред най-уважаваните хуманитарни дейци на нашето съвремие. Номиниран е три пъти за Нобелова награда за мир. Той прави обръщения пред най-авторитетните и значими световни институции, сред които Европейския парламент и Световния икономически форум в Давос. Признание за дейността му са многобройните награди като наградата на Кранс Монтана Форум, орден „Петър Велики“ I степен на Руската федерация, Световната хуманитарна награда на щата Илинойс (САЩ), Награда I степен на министър-председателя на Монголия и много други.

Международна фондация „Изкуството да живееш“ е една от най-големите неправителствени, хуманитарни и образователни организации със специален консултативен статут към Икономическия и социален съвет на ООН (ECOSOC). Тя е най-голямата доброволческа организация в света и работи в тясно сътрудничество с международни организации като Световната здравна организация и UNICEF.

Повече от 300 милиона души в 155 страни са участвали в инициативите на Шри Шри Рави Шанкар като разрешаване на конфликти, оказване на посттравматична и материална помощ при бедствени положения и военни конфликти, програмите за реабилитиране на затворници, за възраждане на човешките ценности у младите хора, за защита на човешките права, както и образователните му програми за всички слоеве на обществото. Мисията на Шри Шри Рави Шанкар за постигане на световен мир на основата на общество без стрес и насилие вдъхновява хората да се обединят, да живеят по-смислено и да работят в полза на обществото.

В България повече от 20 000 души в 45 града са изпитали ползите от програмите, създадени от Шри Шри Рави Шанкар. Повече от 4000 деца са участвали в програмата „Детство без агресия“, която възражда и развива човешките ценности в българските училища и социални домове. Мотивирани доброволци от фондацията организират и участват в залесявания и почиствания на паркове, планини и гори, обгрижват деца и възрастни хора в социалните домове. В цялата страна са засадени 45 000 дръвчета. С подкрепата на Министерство на правосъдието мащабният проект „Свобода зад решетките“ на фондация „Изкуството да живееш“ беше осъществен във всички български затвори, с участието общо на 1400 служители в затворите и лишени от свобода.

През април 2009 г. Шри Шри Рави Шанкар посети България за първи път. Той проведе семинар в препълнената Зала 1 на НДК, посети храм-паметника „Св. Александър Невски“ и се срещна с министрите на правосъдието, и на труда и социалната политика. По време на разговорите му бяха обсъдени възможностите за пилотни програми в българските затвори и социалните домове. Шри Шри Рави Шанкар беше приет от Председателя на Народното събрание проф. Огнян Герджиков. На прием, даден от тогавашния индийския посланик Лал Динглиана в негова чест, той се срещна г-жа Йорданка Фандъкова и други видни български политици и дейци на културата.

Предстоящото посещение на Шри Шри Рави Шанкар и един световен рекорд на Гинес несъмнено ще привлекат вниманието към София, като към европейска столица със силен дух и вековна култура, където се уважават човешките ценности.

21 май, 19:00 часа, Арена Армеец

 

БИЛЕТИ ДИРЕКТНО ОТ