Предпазване от нежелана бременност

2
Добави коментар
imthedevil
imthedevil

Съществуват различни методи за предпазване от бременност – естествени (календарен метод; прекъснат полов акт и др.); бариерни (презервативи и диафрагма или цервикална шапка); хормонални средства – таблетки, пластири, контрацептивни инжекции (може и депо-препарати); вътрематочни средства (IUD’s или спирала); стерилизация.

Повечето от тях имат редица недостатъци: висок процент на неуспех – т.е. ниска ефективност на противозачатъчния ефект, необходимост редовно да се приемат или поставят; поява на редица странични действия, опасност за увреждане на организма; токсични ефекти и др.

Безспорно едно от най-съвременните средства – поставянето на вътрематочна спирала (ВМС), отстранява изброените по-горе недостатъци. И наистина в повечето програми на Световната здравна организация за ограничаване на фертилитета в региони, където е било необходимо, се използват именно контрацептивни спирали. Те предпазват ефективно от бременност при минимални разходи за пациента и обществото. Липсва риск от пропускане на хапче, сериозно ациклично кръвотечение, тромбози и други усложнения.

Много голямо значение има видът на спиралата. Понастоящем средство на избор са вътрематочните контрацептивни изделия със сплави от благородни метали. Такава е спиралата GOLDLILY® – направена от сплав от злато и мед.

Goldlily® притежава някои изключителни качества: продукт на унгарския гигант Gedeon Richter с повече от 100 години опит във фармацевтичната индустрия висока ефикасност – едно от най-сигурните противозачатъчни средства предоставят двойна защита – освен познатото действие на чуждо тяло и медните йони предлагат допълнителна електро-химична защита от нежелана бременност осигурява вътрематочна контрацепция с много продължително действие (7 години) и значително по-малко нежелани реакции

Goldlily® не пречи на забременяване отново, защото тази спирала може да се извади по всяко време и способността за зачеване се възстановява веднага.

Goldlily® се препоръчва и при наличие на противопоказания за прием на хормонални контрацептиви (при захарен диабет, тромбоза, флебит, тютюнопушене и др.), а също и за кърмещи майки и жени в предменопауза, както и при всички останали жени с гинекологични индикации за поставяне на спирала след раждане.

Важно! От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява. Ако имате въпроси или препоръки, моля, свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на [email protected]