Коледна играчка снежен човек от филц

2
Добави коментар
artandblog
artandblog

Традицията повелява всяка година да сложим нова играчка на коледната елха. Ако не искате пластмаса или стъкло, ви предлагаме сами да си направите играчка, която не се чупи, лесна е за съхранение, но преди всичко е хубава и нестандартна.

Необходими материали:

– филц в три цвята

– лента от вълнен плат

– тел

– копчета

– лепило

– мъниста

Инструкции:

Решете големината на желаната от вас играчка снежен човек и нарисувайте шаблон върху хартия. Изрежете и очертайте 2 броя върху бял филц.

Изрежете и върху едната страна намажете обилно с лепило. Преди да залепите другата половина сложете между тях тел във формата на дъга – това ще са ръцете.

Оставете добре да изсъхне, като през това време от червен филц изрежете 4 броя ръкавици. Залепете ги за телта, като я поставите между елементите, както е показано на картинката. Оставете добре да изсъхне.

От лента вълнен плат направете шал за снежния човек. Завържете го около врата му и в краищата направете ресни с ножица.

За да стоя красиво залепете краищата му на долу, а между тях залепете 2 копчета.

От оранжев филц изрежете триъгълник за нос и го залепете. А очите и усмивката направете от мъниста.

От парче тел направете завъртулка за ушанки, като в края залепите червени кръгове. Оставете добре да изсъхне и залепете към главата на снежният човек.

Накрая завържете тънка панделка, с която ще окачите чисто новата ви коледна играчка за тазгодишната елха. Източник: childmadetutorials

Вижте също: