Как да се подготвим за диета

46
Добави коментар
sgotvi
sgotvi

Как да се подготвим за диета

Вече сме взели решението, че е належащо да се подложим на диета. И се сблъскваме с един от деликатните моменти от целия процес – избора на подходящ хранителен режим. Много е важно да подберем диета, която най-добре би паснала на нашия начин и ритъм на живот. Напоследък се заговори за какви ли не слабителни режими –  японски, диети без протеини, без въглехидрати и какви ли още не. Изключително важно е да изберем подходящата диета, за да може да постигнем намаляването на излишните килограми, така че след приключването на самата диета да не ги възвърнем обратно.

За тази цел е хубаво преди деня на започване на диетата да се погрижим и да настроим организма си на определената честота. Не е разумно диетата да се започне изведнъж. Преминаването към ограничителния режим трябва да бъде добре осмислено и плавно, за да не стресираме организма си. Ако сте от тези хора, които обичат да си похапват тлъстчко, то определено преди да започнете диета, е добре постепенно да намалите приема на мазните храни и да включите в ежедневното си меню повече плодове и зеленчуци.

Два-три дни преди започване на диетата е хубаво да приемате само растителни продукти и храни, приготвени на скара или фурна, но не и пържени. Всеки говори за важността на захранването след диета, но много малко са хората, които обръщат внимание на настройването на тялото точно преди нея. Тези процеси са изключително важни, защото и при двата е много вероятно да се получи йо-йо ефекта и отново да качят стопените килограми. Ако изведнъж ограничим организма в консумирането на храни, които до вчера сме приемали, то задължително след като приключи диетата отново ще се насочим точно към тези храни и ефекта ще бъде нулев.

Как да се подготвим за диета

5.00 / 5

5

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

1 vote, 5.00 avg. rating (95% score)

tweet