Разбиха престъпна група за разпространение на дрога

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

ГДБОП разби престъпна група, занимавала се с незаконно производство и разпространение на синтетични наркотици. Акцията е проведена от служители на ГДБОП на 7 декември в столицата.

Около 13.30ч. вчера на КПП „Църна маца”, на изхода на град София е задържан 34- годишният Й.Д. от Пловдив, криминално проявен за престъпления против авторското право. При проверката на автомобила, който е управлявал, на шофьорската седалка спецполицаите откриват хартиена сгъвка с прахообразно вещество, за което има основание да се счита, че е синтетичен наркотик.

Около час по-късно е задържан и 44-годишният Ж.Ж. от София, без криминални прояви, в чийто дом също било открито подобно прахообразно вещество. При извършена проверка  в дома на криминално проявения М.Л. на 40 г. той оказал яростна съпротива на полицеиските служители и се опитал да вземе пистолет, оставен в близост до него. Това наложило използването на помощни средства.

В жилището бил задържан и 44-годишният П.М., криминално проявен и осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол и за повреждане на чуждо имущество. При претърсването на жилището са намерени и иззети прахообразни вещества, за които има основание да се счита, че са синтетични наркотици.

Антимафиотите иззели и  химикали, които се използват за производството на наркотични вещества, газов котлон, компютърни конфигурации, около 50 СИМ-карти и 6 телефона. Четиримата мъже са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.