Apple iPad Mini Smart Cover – ревю

2
Добави коментар
liubendy
liubendy

Преди близо две години Apple за пръв път представи магическия Smart Cover, който беше разработен заедно с iPad 2. Smart Cover стана официалния аксесоар за защита на iPad 3 и 4, а сега и новата мини версия на таблета. Новият Smart Cover за iPad mini е умалена реплика на прегъваемия оригинал. Единственото нещо, което Apple не са умалили е цената.

Преди близо две години Apple за пръв път представи магическия Smart Cover, който беше разработен заедно с iPad 2. Smart Cover стана официалния аксесоар за защита на iPad 3 и 4, а сега и новата мини версия на таблета. Новият Smart Cover за iPad mini е умалена реплика на Ако сте запознати с оригиналния Smart Cover, това ще е нещо като дежавю за вас. Не е толкова изненадващо, че Smart Cover за iPad mini идва със всичко което харесвате и мразите в оригиналния, само че умалени. Ще откриете, че Apple не са направили нищо изобретателно, за да защитят гърба на iPad mini. Макар че ние, които бяхме феновете на добре подсигурения Apple Smart Case за iPad 2,3 и 4, установихме, този продукт не се предлага за iPad mini, което остави горчив вкус в устите ни. Какво са си мислели в Apple? Както и да е, продължаваме със Smart Cover mini.оригинал. Единственото нещо, което Apple не са умалили е цената.

Не сме доволни от цената от 79 лв. за нещо, което изглежда като стъпка назад по отношение на използваните материалите и размера, тъй като оригиналния Smart Cover е на същата цена. Това всъщност трябваше да е цената, специално запазена за Smart Case mini. Освен това iPad mini Smart Cover се продава само във вариант, направен от полиуретан с избор от шест цвята. Учудващо е, че основният черен цвят не е сред тях. Така че, ако искате да облицовате вашия iPad mini с естествен материал като кожа, ще трябва да се насочите другаде. Въпреки всичко, полиуретановия mini Smart Cover изобщо не е лош. Гуменото гладко покритие дава добро усещане, когато го държите. Избрахме червения цвят, който е стилен и контрастира силно, когато се съчетае с iPad mini. 

Въпреки, че си остава Smart Cover по всички параметри, умаленият вариант на калъфа е претърпял малка промяна в основната си структура. Премахнати са алуминиевите ълги, за сметка на по-минималистичен дизайн, направен изцяло от полиуретан. Умаленият вариант е по-лесен за използване и няма метални и подвижни части, които го утежават допълнително. Въпреки че до известна степен ни липсва оригиналната метална нотка в Smart Cover, новият модел за iPad mini никога няма да одраска или протрие вашия таблет. Нещо което междувпрочем беше проблем, създаден от оригиналните метални ълги. Трябва да се спомене, че цялата вътрешност е покрита с микровелур, който е много мек на допир. Но няма да изчисти екрана на вашия iPad mini както твърдят от Apple.

Що се отнася до автоматичното магнитното закопчаване, то не работи толкова добре, колкото при оригиналния Smart Cover и ще забележите, че ще трябва да внимавате повече. Ще ви се наложи да внимавате повече, така че механизмът да се намира в точния център, за да може да се закопчае. В протичен случай, калъфът ще стои накриво.

Използването на Smart Cover за iPad mini не би могло да бъде по-опростено. Наистина е много лесно. Вградените магнити сами събуждат вашия iPad mini, когато вдигнете предния капак, както и сами го заключват. Вгрданите в калъфа магнити са толкова силни, колкото и оригиналните. Което означава, че магнитите ще са доста силно прикрепени към таблета, за да не се отвори сам. Същото се отнася и за магнитните панти. Връзката е достатъчно силна, за да поддържа цялата тежест на iPad mini, дори ако го държите висейки само за калъфа.

Този път е много по-удобно използването на Smart Cover по гръб, тъй като стои здраво в калъфа, а магнита стои прикрепен за дясната страна. Тъй като е по-лек, дългата част на капака в края стои здраво към гърба на iPad mini, когато е навита. По този начин използването на покритието около таблета е много по-лесно, отколкото на големия iPad. Освен това, нищо не стърчи отстрани. Не се заблуждавайте, Apple не са го направили като вградена функция.

Магнитите в покривалото не са направени, за да се залепват за гърба на iPad mini нарочно. Въпреки това ще откриете, че работата с iPad mini много по-улеснена, докато Smart Cover е навит около гърба. Микровелурената тъкан придава достатъчно топлина и добър хват, когато покрие студения алуминий. Това е добър начин и да предпазите черния алуминиев гръб на iPad mini от драскотини, когато го оставяте на маса.

За разлика от големия си брат, Smart Cover за mini е толкова малък, че има само три тесни сегмента, които се сгъват в триъгълник, за да оформят поставка. Магнините си вършат работата и държат тристранната основа здраво. Забелязахме обаче, че структурата на оригиналния Smart Cover с четиристранната си структура стои по-здраво закрепен от този за mini. От друга страна пък, когато направихме тестове не открихме недостатъци с функционалността, подари размера и теглото на iPad mini.

Една от най-готини функции на Smart Cover е, че може да се сгъне в две положения. Първото е много удобно за хоризонтално гледане (клипове, филми, работа с програми). Едно от нещата, които Apple са променили, е ъгъла, под който таблета стои с новия Smart Cover. Сега наклонът не е неудобно стръмен, както при оригиналния Smart Cover и Smart Case. И двата стояха под почти прав ъгъл, което не беше удобно. От друга страна, в това отношение Smart Cover за iPad mini се справя отлично. Можете да боравите с която и да е точка на екрана и устройството ще остане стабилно, така че няма нужда се притеснявате, че устройството ще падне. За жалост калъфа не предоставя стойка за вертикално изправен iPad mini.

Писането също е максимално улеснено и Smart Cover предоставя удобна и наклонена позиция за използване на клавиатурата.

Като цяло Smart Cover за iPad mini може да е скъп, но според нас е най-добрият Smart Cover, който Apple е издавал. Едно нещо е сигурно – това е начинът, по който Smart Cover би трябвало да се държи. Ако искате защита на гърба на таблета, Smart Cover не е правилният избор за вас, освен ако не разполагате съв съвместим калъф. Но ако искате опростен и красив начин да доразвиете потенциала на вашия iPad mini като го накарате да стои изправен, да пиешете или просто да стои на масата безопасно, Smart Cover ви дава възможността да правите всичко това с едно движение на ръката.