Стари бъчви от вино се преобразяват в тематични мебели за баня

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

от GreenTech.bg на 09/12/2012

Занаятчиите от една щатска млада фирма на име „Native Trails“ са намерили начин да съчетаят култура и грижа за околната среда, като създават вдъхновяващи мебели за баня и кухня с естествени и устойчиви материали от…. бъчви. За колекцията на фирмата „Винарят“ те създали серия декори и аксесоари, направени от материали от винопроизводството. Колекция от уникални мивки в Централното крайбрежие на Калифорния възпява винената култура чрез рециклирани френски и щатски дъбови бъчви в умивалници, мокри барове и огледала.

Колекцията „Винарят“ винар включва такива продукти като „Бляскаво Шардоне“, „Бляскаво Каберне“, „Огледално Бордо“ и „Стенно Бордо“.  Въпросните Каберне и Шардоне са тоалетни масички, изработени от регенерирани бъчвени дъги, използвани в съвременния процес на ферментация. Цветовете на дървото са богати и наситени заради оцветяването от вината. Масичките са полирани с екологичен собственофирмено изработен восък.

Стенното Бордо е най-гъвкавото от всички неща в колекцията. Може да се адаптира за бани, мокри барове и мазета. Изработен е от регенерирани бъчви вино и дава чудесна естетика, която може да пасне на почти всеки архитектурен стил за дом или бизнес. На дървото може да се види оригиналният печат на производителя на бъчвата, който се отразява и в голямата част от допълнителните огледала!

Екологично чистите продукти, създадени във всички линии обзавеждане на „Native“, са част от ангажимента на компанията за грижа за околната среда и за майстора. Техните продукти са ръчно изработени от истински майстори от устойчиви и рециклирани материали. Квалифицирани дърводелци, бакърджии и други занаятчии използват техники от старите поколения, които днес са на път да изчезнат. Но с упорита работа и усърдие във фирмата се надяват, че занаятчийските произведения ще си върнат някогашната.

Публикувано в Рециклиране