Кои са най-дорите коледни базари в Европа?

2
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Къде да пазаруваме по Коледа? Европа предлага коледни базари, които са истинско преживяване за всички.:

1. Коледният базар в Гринуич – Лондон . Там може да се наслаждаваш на добър глийнтвайн и жива музика до Коледа. Организаторите обещават тази година много изненади и подаръци. За по-претенциозните ще се предлагат и бижута ръчна изработка.

2. Коледният базар в Цюрих – Швейцария е най-големият закрит базар в Европа. Под покрива му има място 160 дървени магазинчета и елха, която всяка година е украсена с камъни „Сваровски“. От вчера той вече работи и ще продължи до 24 декември.

3. Коледният пазар в Лийдс – Йоркшир е един от най-големите „немски“ пазари във Великобритания. Там ви очакват много магазинчета, които са пълни с играчки ръчна изработка, украшения и всевъзможни лакомства и в изобилие се предлага добра немска бира. Базарът вече е открит и ще продължи до 20 декември.

4. Коледният базар в Мехелен – Белгия започна на 18 декември и ще продължи до 20 декември. Там може да си купите типични белгийски подаръци, да пиете сгряващи напитки, а вечер да слушате музика.

5. Коледният фестивал в Падстоу – Корнуел е с открита пързалка с площ от 3000 кв.м. С горещ шоколад и пирожки.

6. Коледният пазар в Талин – Естония води началото си от Средновековието и има 64 магазина. Шапки, кисело зеле, плодове, керамични изделия, одеяла – всички те изработени ръчно могат да се намерят там. Пазарът продължава до 6 януари.

7. Коледният базар в Джърси – Великобритания започва с шествия, празнични развлечения и класически филм. Той бе открит на 26 ноември и ще продължи до 20 декември. На него може да почувствате атмосферата на истинско английско Рождество Христово.

8. Коледният базар в Краков – Полша предлага чудесен глийнтвайн, изделия на народните занаяти, блюда от местната кухня и коледни химни.

9. Коледният базар в Кипфил – Уелс е със старинна музика и се предлагат изделия на местните майстори. За децата има атракции и увлекателни пътешествия с колата на Дядо Коледа.

10. Коледният базар в Нор па де Кале – Франция започва от на 27 ноември и приключва на 24 декември. Това е най-големият френски Коледен пазар. Там може да се купи всичко необходимо за празника Рождество Христово – от сладките до виното.

Към статията няма коментари. Напишете първия.