Днес+ :: Проект на НУИ „Добри Христов” Варна определен за атрактивен и оригинален

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Проект на НУИ „Добри Христов” Варна определен за атрактивен и оригинален

10.12.2012 11.08

На 14 декември 2012 г. Национално училище по изкуствата „Добри Христов” Варна ще отбележи 137 години от рождението на композитора, теоретика, общественика, педагога Добри Христов и 68 години присъствие в културния живот на града. В навечерието на този празник, ученици от специалност „Изящни изкуства” ще участват в организираната от Център за развитие на човешките ресурси / ЦРЧР/ валоризационна конференция на най-добрите проекти по програма „Учене през целия живот” за 2011 година.

Проектът „Изразяване във форма” на Национално училище по изкуствата „Добри Христов” Варна, по секторна програма „Леонардо да Винчи”, дейност „Мобилност”, с номер 2011-1-BG1-LEO01-04610, e избран участие във изложбената част на валоризационната конференция, организирана от ЦРЧР за най-добрите проекти по програма „Учене през целия живот” за 2011 година, която ще се проведе на 12 декември 2012 г. в хотел „Хилтън” в гр. София. Проектът е определен като един от най-атрактивните и оригинални проекти. През м. ноември 2011 год., 14 ученици от специалност „Изящни изкуства” на НУИ „Добри Христов” Варна преминаха двуседмична учебно-творческа практика в ателиетата на италиански художници в Сицилия. Участниците работиха в нова и различна за тях среда, усвоиха нови техники в областта на изящното и приложното изкуство.

В артателието в хотел „Хилтън” двама от участниците, Гюнер Мазрек и Натали Иванова, ученици от ХII клас,ще демонстрират пред публика дейности и техники, усвоени по време на практиката в Сицилия рисуване на глинени плочки, създаване на авторски етикет, рисуване върху стъкло, декупаж. Зрителите ще бъдат провокирани да се включат в работата на артателието. На вниманието на публиката ще бъдат представени също така пейзажи, скулптури и керамични творби, създадени по време на мобилността.

Днес+