Как да избера най-добрата кестенява боя за коса?

1
Добави коментар
simse
simse

За да изберете най-добрата кестенява боя за коса, трябва да имате предвид сегашния цвят на косата си, цвета на кожата и дали косата ви е била боядисвана преди. Лесно можете да боядисате косата си вкъщи като си купите боя от магазина или можете да отидете в салон където професионален фризьор ще ви я боядиса. Кой вариант ще изберете зависи от бюджета ви и риска, който сте готови да поемете. Има различни видове кестенява боя, включително полу-перманентна и перманентна, които ще се отразят по различен начин на косата ви.

Настоящият цвят на косата и цвета на кожата ви са изключително важни за избора на правилната боя за коса. Ако естествения ви цвят е по-златист, ще изглеждате по-добре с боя, която има нещо златисто или червено в нея. Ако естественият цвят на косата ви е студен тон трябва да изберете кестенява боя с пепеливи оттенъци. Същите правила важат за цвета на вашата кожа. Ако не сте сигурни дали цветът е топъл или студен, помолете някой да ви помогне.

Купуването на боя от магазина е добър избор ако не разполагате с голям бюджет. Има голям избор от марки и цветове, така че няма да имате проблем да намерите нещо, което да ви харесва. Ако се боядисвате сами е хубаво да изберете цвят, който не се различава твърде много от настоящия ви цвят. До 4-5 нюанса разлика е достатъчно, за да има видима разлика и същевременно да не увреждате прекалено косата и да не се притеснявате, че цветът няма да се получи такъв какъвто трябва. Ако търсите по-драстична промяна е добре да посетите салон където фризьор ще ви боядиса безпроблемно.

Ако скоро сте боядисвали косата си, боядисването отново може да я увреди, така че трябва да изберете кестенява боя, която да е нежна към косата. Има и оцветители, т.нар. полу-перманентни бои, които ще боядисат косата ви за около месец и след това ще се измият. Това е добра идея за хора, които се опитват да покрият сиви коси, тъй като нежната формула няма да увреди косата, а ще покрие сивите коси за известно време. Перманентните бои могат да се използват за по-дълготрайно боядисване и дават добри резултати при хора, които не са се боядисвали скоро.