Кметове и съветници сефтосаха новото игрище в „Прослав” (снимки)

2
Добави коментар
piliondel
piliondel

Градът
  Пловдив

Кметове и съветници сефтосаха новото игрище в „Прослав” (снимки)

Яна Инджова на 10/12/2012, 15:33

5 снимки:

Следваща

Снимка: Plovdivweek

Кметът на Северен Ральо Ралев порита заедно с гостите

Кметът Иван Тотев, заместниците му и общински съветници направиха сефтето на новота спортна площадка в квартал „Прослав” до ОУ „Тодор Каблешков”. Съоръжението е с размери 19/38 метра с две врати и 6-метрова ограда. Предвидената сума за изграждането й е 80 000 лева. 

Пръв да порита топка на зелената площадка изяви желание кметът на район „Северен” Ральо Ралев. В играта се включиха и част от общинските съветници на ГЕРБ. 

Градоначалникът Иван Тотев на два пъти със силен удар се опита да нацели вратата, но неуспешно. 

Това е първата общинска спортна площадка, която няма аналог с останалите подобни, защото е с изкуствена трева. Прослав е район, в който в предходния мандат няма площадки, които да са давани с дългосрочен наем. Избрахме да е в двора на училището, за да бъде част от учебния процес. Новото тук е автоматичната система за запалване на осветлението, което се поема от общината. Хората могат да ползват системата по електронен начин с SMS, обясни кметът Тотев.

 Номерът, на който гражданите ще изпращат съобщенията, е 1974 с текст PL1. Цената на един SMS e 4,80 лева. След получаване на потвърждението се изпраща втори SMS, който е на същата цена. 

След ритането на топка, градоначалникът тества електронната система, като изпрати две съобщения, а лампите веднага светнаха. На събитието присъстваха районни кметове, гости и малчуганите от „Тодор Каблешков”, които нямаха търпение да изпробват площадката. 

 

Тагове:
пловдив

кмет
прослав
нова площадка