Десет фактa за секса, които ще ви изумят

6
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Често се чудим какъв ли бил светът без секс. Определено едно доста по-сиво място.

Сексът е признат като едно от най-големите човешки удоволствия, като такова, в момента стои в основата почти на всичко – като се започне от икономиката и се завърши с инстинктите за оцеляване. В тази класация ще ви покажем някои любопитни факти за сексуалните интимните взаиомоотношения, които доста ще ви изумят…

10. Загубата на тегло
Факт: Сексът води до намаляване на теглото. Средно човек губи по 26 калории, целувайки се в продължение на 1 минута. А знаете ли че енергичният секс за половин час изгаря по 150 калории. Освен това, целуването има ползотворно влияние и върху зъбите ви: допълнителната слюнка, която се отделя по време на този акт помага за чистотата на устната кухина.

9. Интимни перуки
Факт: През Викторианската епоха компаньонките носели интимни перуки. Интимната перука съществува от 1400г., когато са я носели жени, бръснещи интимните си части, за да се предпазят от въшки. През Викторианската епоха жриците на любовта често носели такива перуки, прикривайки по този начин болести като сифилис. Понякога тези перуки са употребявани и във филмовата индустрия за прикриване срамежливите актьори.

8. Презервативи
Факт: Първите презервативи са били от животински черва или коприна. В Азия, преди 15-ти век, ползвали кондоми-шапчици (покривали само главичката на пениса). В Китай произвеждали тези „частични” презервативи от копринена хартия или от агнешки черва. Понякога за изработката ползвали копринени чаршафи, потопени в химически разтвор и изсушени добре преди употреба. Прикрепяли презерватива с панделка за главичката на пениса.

7. Не тази вечер, Жозефина…
Факт: Сексът лекува главоболието. Следващият път, когато партньорът ви откаже забавлението с твърдението, че има главоболие, припомнете му/й този факт: сексът спомага за премахване на неразположението. Помага на тялото да отделя ендорфини, което по естествен път премахват болката в главата.

6. Грижа за кожата
Факт: Спермата е полезна за кожата. Протеините в спермата имат стягащ ефект върху кожата. Когато оставите спермата да изсъхне, изпарението на вода от нея оставя протеин, което помага много на кожата ви. Това може също да е идеален начин за борба със стареенето, само дето не сме сигурни колко от вас биха се жертвали да ходят насам натам из къщи със… сперма по лицето.

5. Интимно окосмяване
Факт: Интимното окосмяване е „програмирано” и винаги расте до определена дължина. Цялото окосмяване по тялото е контролирано от „програма за растеж”, която определя продължителността на растежа (и съответно дължината) на космите. Интимното окосмяване има доста по-кратък период на растеж (средно, само няколко месеца), в сравнение с косата например.

4. Подсвир, подсвир…
Факт: Английският жаргонен израз „blow job”, който на български няма точен еквивалент (но означава „фелацио”) идва отново от Викторианската епоха (ама че развратници). През Викторианската епоха, жаргонното название за проститутка било „blowsy”. По същото време „blow” („духам”) бил термин за еякулация. Следователно, през 1930г. фелацио вече било известно като „blow job”.
Обаче този термин бил използван и за реактивните самолети от Втората световна война. А пък в Древна Гърция, най-употребяваният израз за този акт бил: „игра с флейтата”.

3. Мъжко порно
Факт: Мъжете, които гледат мъжко порно, отделят повече сперма. Проучвания показват, че мъжете, които са гледали порно с двама мъже и една жена, са отделили доста повече сперма от онези, които са гледали само жени. Учените спекулират, че причината е гледането на съревнование между двама мъже.

2. Секс за удоволствие
Факт: Хората не са единствените същества, които правят секс само за удоволствие. Да, човеците не са единствените представители на животинското царство, които правят секс само за забавление. След наблюдения, изследователи установили, че делфините и шимпанзетата от вида бонобо правят секс, дори когато не са в размножителния си период. Шимпанзетата бонобо са единствените не човешки същества, които извършват следните сексуални действия: така наречената „мисионерска поза”, целуване с език и орален секс.
Когато бонобо открият нов източник на храна или плодородна земя, радостта и емоцията са толкова силни, че предизвикват общи сексуални активности. Тези животни също като хората изпитват радост и задоволство.

1. Животинска проституция
Факт: Някои женски пингвини проституират. Вярвате или не, в дивото, някои женски пингвини (дори „семейни”) извършват сексуални актове с непознати мъжки, за да получат камъчета, с които да изградят гнездото си. Според д-р. Фиона Хънтър (зоолог): „Това се случва само с необвързани мъжки пингвини, защото в противен случай, партньорката на въпросния „клиент” би набила нарушителката.” Проституиращите женски пингвини просто изиграват мъжките. Те извършват сложен ритуал по ухажване, който обикновено води до съвокупление. И след като получат камъчето си, те просто бягат.

източник: inews.bg