Белият дом с официално присъствие в Pinterest

2
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

От Белия дом  обявиха официално, че ще присъстват със своя страница в Pinterest, присъединявайки се към милионите почитатели на популярната социалка.

Pinterest е определено социална мрежа, която се доказва като водеща и след присъединяването към нея както на президента Барак Обама, така и на Първата дама Мишел Обама, ето че и Белият дом също ще присъства официално. От самото начало на своя мандат президентът Обама и Първата дама предприемат стъпки, за да може, докато са в Белия дом, тази институция да остане в историята като най-отворената.

“Това е ‘Къщата на народа’” – казва първата дама Мишел Обама. “Това е място, което е пропито с история, но то също е и място, където всеки трябва да се чувстват добре дошъл. И затова аз и съпругът ми превърнахме това в нашата мисия да отворим Дома за колкото се може повече хора. “

Активното присъствието на Барак Обама и Мишел Обама в социалните мрежи не е от днес. Барак Обама има официален профил в Pinterest от месец март тази година.

Същото важи и за първата дама Мишел Обама, която се присъедини към Pinterest през месец юни.

Не е учудващо тогава, че и Белият дом, символът на държавността на САЩ, създава свое място в така популярната социална мрежа Pinterest. Онлайн Белият дом присъства и е отворен за виртуални турове денонощно всеки ден чрез Арт проект на Google, както и в социалните мрежи Twitter, Facebook, Flickr и други места в мрежата. Белият дом има и специално създаден социален сайт, наречен “Social Hub“, в който може да се намери актуална информация от множеството социални канали, в които Белият дом присъства.

Белият дом ще пусне официално за празниците таблата Pinterest на 17 декември. Дотогава има закачен само един Pin, приканващ към споделяне на празниците. Желаещите могат да оставят своето послание какво искат да видят на таблата в Pinterest, а късметлиите ще могат да посетят и Белия дом за празниците. Много социално и интересно начинание.

Снимки: The White House

Теми: Barak ObamaGoogle Art ProjectPinterestSocial HubThe White HouseБелият ДомМишел Обама

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

Съосновател и Управител на SocialEvo.net, водещ български новинарски сайт за най-новите тенденции в социалните медии и онлайн маркетинг SocialEvo.net. Запален по всичко свързано със социалните мрежи и нови дигитални технологии. Има осезаемо присъствие в Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Pinterest Foursquare. Член на журито на „БГ Сайт 2011“. Член на журито на Класацията за „Най добра Българска Facebook страница“. Интереси: социални медии, социални мрежи, дигитални технологии, онлайн маркетинг и реклама, мобилни технологии, джаджи. Популярен като @rainmakertom в социалните мрежи.
Social media, online marketing, Tech, Mobile