Днес+ :: 36 хил. самотни сърца се събират в парк на Коледа

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

36 хил. самотни сърца се събират в парк на Коледа

11.12.2012 10.53

Двама корейци организираха чрез „Фейксбук“ мащабно събитие наречено Битката на необвързаните, в което над 36 хил. самотни сърца ще се срещнат в голям парк в Сеул в навечерието на Коледа.

Те попитали в социалната мрежа: „Какви са плановете ви за Коледа?“ и хората им изпратили хиляди съобщения, в които казват, че са сами, тъжни и не са планирали нищо.

И тъй като единият – 29-годишният Джъстин Ченуук Ян, също няма гадже, с приятелят му решили да помогнат на други хора да открият любовта в навечерието на Коледа.

„Никога не сме си представяли, че тази инициатива ще достигне такива мащаби“, споделя той.

Според установените правила жените трябва да пристигат, облечени в червено, а мъжете – в бяло, и да се срещнат в парк на остров на река Хан, която разделя на две южнокорейската столица.

Мъжете и жените стоят изправени лице в лице на няколко метра разстояние до 15 ч. местно време.

След това участниците могат да се втурнат срещу избрания си партньор или партньорка и да го хванат за ръка.

Събитието достигна такива мащаби, че множество компании решиха да дадат почивен ден на необвързаните си служители, за да могат да отидат в парка.

Организаторите пък са събрали около 200 доброволци, които да регулират тълпата и да следят за доброто развитие на срещите. Осигурено е и полицейско присъствие.

Сватбите в Южна Корея, подобно на други богати азиатски страни, рязко намаляха в последните 20 години и страната регистрира един от най-ниските проценти на раждаемост в страните от ОИСР – 1,23. /vesti.bg

Днес+