Невръстни малчугани лудуват при минусови температури на нова детска площадка в пловдивския квартал „Гагарин“

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Невръстни малчугани от пловдивския квартал „Гагарин” в район „Северен” се впуснаха в игри при минусови температури на новата детска площадка в парка пред бившата поликлиника „Надежда”. Независимо от студа майките с детски колички бяха видимо доволни от новата придобивка, която кметът на Пловдив Иван Тотев и районният кмет Ральо Ралев откриха официално на 11 декември.

„Площадките, които откриваме в последно време в Пловдив, са едни от най-качествените, такива, каквито можете да видите навсякъде в Европа. Тази, която откриваме днес, също като останалите, има всички гаранции за безопасност и устойчивост. За пръв път община Пловдив има ясна документация от фирмите, които изпълняват тези обекти, със съответните ангажименти за дълготрайност и качество. Имаме паспортизация и гаранция, така че площадката е точно такава, каквато трябва да бъде”, подчерта кметът Иван Тотев.

Той пожела на хората от квартала да ползват съоръжението с радост и да го пазят, след което преряза лентата на новото съоръжение.

Извършените до момента дейности на детската площадка са на стойност около 60-70 хиляди лева. Предстои още работа, поясни районният кмет Ральо Ралев. И той като Иван Тотев пожела площадката да се пази, за да може колкото се може по-дълго децата от квартала да се радват на това място, направено специално за тях.