Нов метод за безболезнено раждане в болница Пловдив

1
Добави коментар
piliondel
piliondel

Градът
  Пловдив

Нов метод за безболезнено раждане в болница Пловдив

PlovdivWeek на 11/12/2012, 16:58

Снимка: vipnovini.bg

Раждане без болка – мечтата на всяка бъдеща майка

Безплатна демонстрация Първи грижи за новороденото ще се проведе на 15 декември от 10.30 ч. в заседателната зала на болница Пловдив.
 
Майките и татковците ще получат практически съвети от завеждащата на отделението по неонатология д-р Диана Аргирова. С помощта на бебе манекен тя ще им покаже как да къпят малкото, как да го хранят правилно, как да се грижат за нежната кожа на новороденото.

Участниците в демонстрацията ще получат и книжка за майката и бебето от Фондация „За нашите деца“, за да бъдат добри и грижовни, но и уверени родители.

На 20 декември от 12 ч. за бъдещите майки в акушеро-гинекологичното отделение в болницата ще има ден на отворените врати. Екипът ще ги запознае с условията, в които техният малчуган ще изплаче за първи път.

На бременните ще бъде представен и новият метод за обезболяване на раждането, широко използван във Великобритания, Франция, Белгия като алтернатива на епидуралната упойка. При него се подава биполярен ток, напълно безвреден за майката и плода, който облекчава усещането за болка на раждащите.

Анестезията се осъществява чрез малък апарат, от който излизат два кабела, завършващи с 4 електрода. Електродите се фиксират на кръста на жената, след което апаратът се настройва според индивидуалните й възприятия – така се подават импулси според необходимата сила в момента.

Тъй като обезболяването на раждането не се покрива от здравната каса, методът е включен в ценоразписа на болница „Пловдив“ за платени медицински услуги и е с цена 60 лв.

Тагове:
пловдив
нов
раждане
градът
метод
безболезнено