Демонтаж и монтаж на хидроизолация

0
Добави коментар
traiki333
traiki333

Хидроизолация видове и монтажи

Хидроизолацията, е най-удачното решение за постоянните проблеми с покрива. Обаче, тя трябва да бъде демонтирана и монтирана правилно, защото в противен случай няма да функционира напълно и обичайните проблеми с покрива ще си останат. Монтирането на хидроизолация не е лесна работа, затова тя трябва да бъде поставена от специалисти, които разполагат с необходимия опит и инструменти. В днешния материал ще разгледаме как преминава процеса по монтиране на хидроизолация и какво, е нужно, за да бъде поставена хидроизолацията правилно.

Съществуват различни видове хидроизолация, които се разделят според вида на покрива. За плосък покрив, най-подходяща, е рулонната хидроизолацията, с която могат да се покрият всички ъгли на покрива, дори най-труднодостъпните. Докато за скатените покриви, е най-добре да се използват битумни керемиди. Преди да бъде поставена хидроизолацията, обаче трябва да се подготви повърхността за нея. На първо място, трябва да подсилим здравината й, за да не се скъса или повреди при по-лоши метеорологични условия. За целта са създадени специални материали. У нас по-голяма част от покривите са направени от цимент и пясък, затова ще разгледаме начини, по които можем да подсилим покрив, който, е направен с такава основа. Закупуваме разтвор, който има якост по-голяма от 20Mpa и го нанасяме върху добре почистената основа, тъй като в противен случай няма да се захване по най-добрия начин и хидроизолацията може да се скъса или повреди.

За по-добра защита може да намажем основата с грунд, преди да монтираме хидроизолацията. Това се прави, с цел да се подобри сцеплението между тях. В зависимост от хидроизолацията, която ще поставяте може да използвате студен или течен грунд, специалистите препоръчват да използвате течен грунд за битумни керемиди и студен за рулонна хидроизолация. След като сте готови с всички подготвителни дейности, е време да пристъпите към монтиране на хидроизолацията. В случаи, че ще монтирате рулонна хидроизолация, е добре да знаете, че трябва да се монтират от 2-6 пласта, в зависимост от състоянието на покрива. Докато за битумните керемиди няма специфични изисквания.