Тотко Поршето се вози в кола за 1,2 млн. евро

2
Добави коментар
mignews
mignews

Тотко Поршето се вози в кола за 1,2 млн. евро

Цигареният бос Тодор Хаджижеков, известен като Тотко Поршето, се вози в поръчков модел от любимата му марка, за която броил 1,2 млн. евро. Той и още 8 негови авери бяха спипани от ГДБОП в понеделник, докато произвеждат цигари в нелегална фабрика в Костинброд.

Преди около 6 месеца Тотко Поршето си купил лимузината. Навсякъде парадирал, че е единственият в България, сдобил се с подобен уникат. Прозвището си Тодор получил заради факта, че сменял поршетата като носни кърпички.

Разследващите твърдят, че той е влагал печалбата от незаконното си производство на цигари в хотели по морето и София. 51-годишният бизнесмен е собственик на хотел „Сити авеню“ в центъра на столицата, както и на два хотела в „Слънчев бряг“.

Тодор Хаджижеков е кореняк софиянец. Израснал е в центъра на столицата, където майка му живее и до днес в съседство с депутата от БСП Георги Пирински. Завършил е математика в Софийския университет, после бил преподавател в химическия факултет, но се отказал от науката и се впуснал в бизнеса. Известен е едновременно в ъндърграунда и в хайлайф средите като човек, който обича скъпите коли, хубавите жени и лукса. В София е популярен и като един от най-заклетите любители на автомобилите „Порше“. Имал няколко коли от тази марка.