Руско откритие обещава революция в медицината

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Оказва се, че лекарствените вещества могат да бъдат ефективни и в свръхниски дози, а следователно може да се създават ефективни лекарства, които да се използват например при лечение на левкемия, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от „Фокус“. Това съобщи на заседание на президиума на Руската академия на науките ръководителят на изследователския екип академик Александър Коновалов.

След като в училище драги хомеопатки сте си разхождали дрехите, прочетете внимателно за какво става въпрос. Някой от многознайковците знае ли какво е разтвор с концентрация 10 на минус 20 степен и с какви средства се установява това…

Четете, а не плюйте

Докладът му носи името „Образуването на наноразмерни молекулярни ансамбли (наноасоциати) във високоразредени водни разтвори”. Известно е, че при разреждането на даден разтвор с вода той губи свойствата си с увеличаването на количеството вода. В хода на шестгодишните си изследвания руските учени обаче успяха да установят, че на тези класически представи се подчиняват едва 25% от разтворите. Останалите 75% „се държат некласически и техните свойства неочаквано се променят”, отбелязва академик Коновалов.

Това явление се наблюдава единствено във високоразредени водни разтвори – чак до 10 на минус двайсета степен мола (единица за количество на вещество) за един литър. Но именно при такива нищожни концентрации някои разтвори получават физикохимични и биологични свойства, които според научните представи не би трябвало да съществуват.