Грижа за кожата на жени над 60

3
Добави коментар

Когато станете на 60 идва време за сладки спомени за училищните години, за университета, за любовта, кариерата, брака, децата, а може би дори и внуците! Това обаче е също така времето, когато вашата кожа се нуждае от интензивни грижи и подхранване, защото възрастта и времето вече сериозно й се отразяват. Предлагаме ви няколко съвета за поддържане на жизнена и хубава кожа, когато минете 60:
Правилно хранене. Яжте достатъчно зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни. Увеличете приема на витамини А и Е, защото те подпомагат растежа на нови клетки по повърхността на кожата и така я карат да изглежда по-свежа.
Не излизайте без слънцезащитен крем. Уверете се, че кремът, който използвате през деня, предлага защита срещу UVA и UVB лъчите, защото те проникват през кожата и причиняват вътрешни увреждания на по-дълбоките й слоеве. Освен че допринасят за по-ранно състаряване и сбръчкване на кожата, те могат да причинят и рак на кожата.
Пийте достатъчно вода и пресни сокове. Мазнините са важна част от структурата на кожата и я карат да изглежда гладка и стегната. С възрастта обаче слоят от мазнини в кожата изтънява безвъзвратно. Това води и до загубата на влага, като причинява сухота и сбръчкване на кожата. Водата и особено пресните сокове снабдяват кожата с необходимата й влага.
Използвайте специални козметични продукти. Изберете си комплект продукти според типа на вашата кожа и ги ползвайте редовно. Използвайте мек течен сапун за лице и нежен скраб за ексфолиация. Добавете в комплекта си и продукти с ретиноиди и антиоксиданти, които помагат за регенерацията на кожата след 60.

Posted in Здраве и Красота.

Tagged with грижа за кожата.

– 12.12.2012