Пловдивски художници продават картини в помощ на Детска хирургия

1
Добави коментар
DarikWeb
DarikWeb

Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Близо 30 художници дават безвъзмездно свои картини за благотворителен търг в помощ на Клиниката по детска хирургия в Университетска болница „Св. Георги“ в Пловдив. 80% от приходите ще отидат за довършване ремонта на Операционния блок.

Гилдията откликна веднага на благородната инициатива. Сред предложените творби ще има картини на Васил Стоев, Атанас Хранов, Димитър Чонов, Ицко Мазнев и други изявени пловдивски автори, разказа инициаторът и художник Николай Савов. Идеята за търга дошла след случайно посещение в Детска хирургия и разговор с началника на клиниката доц. Пенка Стефанова.

Щастлива и развълнувана съм, че точно от пловдивската интелигенция тръгва това благородно дело, каза доц. Стефанова и не пропусна да благодари на всички, които са съпричастни с работата на клиниката – медици, родители, журналисти. Тя уточни, че по предварителни разчети за ремонта са необходими около 70 хил. лева. Ако не успеем от първия път, ще продължим с инициативите, допълни доц. Стефанова. Тази година първата в България Клиника по детска хирургия навърши 60 години, но празненствата ще отложим докато не завършим ремонта на Операционния блок, категорична бе тя.