Нешка Робева с нов танцов спектакъл

2
Добави коментар
bgdancer
bgdancer

На 12.12.2012 год. от 20:00 часа в зала 1 на НДК Нешка Робева ще представи своя нов танцов спектакъл. Датата не е случайна  – той е посветен на 12-годишнината на нейната трупа. В края на 2000 година тя представи първия си спектакъл ”Два свята”, който изпълни рекордните 32 пъти зала 1 на НДК. С него треньорката и танцьорите й обиколиха цял свят. Новото шоу на Нешка се нарича „Кармен от Факултето”. Това е странна смес от фламенко, фолклор и чалга, както обяснява самата създателка на спектакъла пред бТВ.

Следвайки сюжета на „Кармен”, като използват разнообразна музика / от класиката на Бизе до испанското фламенко, български и цигански фолклор/,а вторите на  спектакъла представят в пародиен вид сложните взаимоотношения между различните герои от едноименното произведение на  Мериме.

фото: theurbanpolitico.com

Любов, Ревност и Омраза, Сержант Иванов, командир на женски полицейски отряд, контрабандисти и тореадори, танцьори и танцьорки, годеници, влюбени и разлюбени са в непрекъсната надпревара да разсмеят публиката с абсурдното си поведение…

Спектакълът е изпълнен с разнообразна музика, песни и танци, носи много настроение и единствената цел, която си поставя е да запознае публиката с нравите и традициите на двата най-големи етноса, които населяват България. Да ни направи по-толерантни.

Красивата циганка Кармен, от софийския квартал „Факултето” и българката Рада, със своите танцови формации, се срещат всяка вечер в заведение с мъжка публика, където представят своите фолклорни програми. Съперничеството между двете, което в началото се проявява само в танците, постепенно се изостря и прераства в бой.
Съдбата с подгласничките си – Любовта и Ревността е в непрекъсната борба с двете млади жени, опитвайки се да направлява живота им.

И една неочаквана развръзка…

Сценарий, хореография и режисура – Нешка Робева
Участват танцьорите от трупата „Нешанъл Арт”
С музикалното участието на „Румба Афисионадо”

Различни източници твърдят, че Нешка ще се оттегли от кариерата си след представянето на спектакъла, но това можем да го разберем окончателно от самата нея.

Билети в мрежата на Ивентим.

comments