НАП с класация на длъжниците-милионери

1
Добави коментар
dejzi
dejzi

Топ 10 на фирмите с огромни задължения имат в НАП Бургас, като всяка от тях дължи над 1 милион лева. Фирмата с най-големи задължения виси с 3,5 милиона лева. Големите длъжници са най-често от строителния бранш и търговията, разясниха директорите Сияна Димитрова и Елена Капитанова.

Притеснителен е факт е това, че от средата на годината 100 фирми са минали от големи данъкоплатци към средни данъкоплатци. Това означава, че фирми, които са имали обороти над 20 милиона лева, са паднали на обороти от 4 до 20 милиона лева и над 40 служители, какъвто е критерият за средните данъкоплатци. А някои от тях дори вече не отгоряли на критериите за средни данъкоплатци.

Също от началото на годината  ТД на НАП Бургас е образувала 2970 изпълнителни дела за 36 млн.лв. задължения. От началото на годината са насрочени 166 търга, проведените са 131. Постъпления от публичните разпродажби на запорирани имоти и вещи са за 1 млн.лв.

Над 200 млн.лв. са събраните от началото на годината просрочени данъчни и осигурителни задължения, като 85 на сто от тях са платени доброволно. От тях 72 млн.лв. са събраните просрочени задължителни осигурителни вноски, ТД на НАП Бургас отбелязва значителен ръст /над 30 на сто в сравнение с миналата година/ при събираемостта на просрочените осигурителни задължения.