Днес+ :: Седмична санаториална детска ясла във Варна става целодневна

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Седмична санаториална детска ясла във Варна става целодневна

13.12.2012 13.24

Променят статута на Седмична санаториална детска ясла 2 в целодневна детска ясла. Това решение взеха на днешното си заседание общинските съветници от ПК“Здравеопазване“ към местния парламент.

Предложението е отправено от кметът на Варна Кирил Йорданов, тъй като през последните години броят на нощуващите деца значително намалява. Последното дете е нощувало до 8 ноември 2012 година. В детската ясла няма и малчугани на седмична грижа. През предходната година от общо 208 деца за цяла година са нощували само 5, както и през тази при списъчен състав 213 деца. В същото време при запазване на персонала с дежурства и осигуряване на режийните разноски се увеличават разходите за издръжка на персонала.

Детска ясла 2 „Проф.Асен Златаров“ с адрес кв. Чайка, ул. „Рупи“ 2 е създадена през 1974 година с решение на Общински съвет. През 1997 година Седмична санаториална детска ясла 10 се обединява с Детска ясла 2. Малчуганите посещаващи детското заведение са разпределени в пет яслени групи, от които едната е нощуваща. Изградена е и пристройка за две яслени групи с капацитет 50 места към съществуващата сграда. В момента в детската ясла функционират 8 яслени групи.

Местните депутати приеха и промяна в наименованието на детското заведение, което ще се именува „Моряче“.

Днес+