Хайде на ледена пързалка!

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Градусите навън са под нулата. Ледената пързалка на езерото „Ариана“ от няколко дни вече е отворена. Партито на лед може да започне

Голямо пързаляне ще падне, особено ако си с добра компания и хубаво настроение, защото няма да ти е студено. Пързалката е оборудвана с климатична инсталация, за да се поддържа температура от 0 градуса, за да не настинеш.  

И все пак облеклото е важна част от теб по време на пързалянето. Не бива да си пременен като за зимен курорт. Добре е да си облечеш по-късо палтенце, което няма да се оплита в краката ти, докато караш кънките с остър връх. 

Хубаво е да си сложиш някакви свежарски шапка, шал и ръкавици. Те са задължителен моден аксесоар на ледената пързалка. По-добре да са от лека и мека материя, а не от изкуствена, която само ще те изпоти допълнително.

През зимата посещението на ледената пързалка е едно от приятните занимания за този сезон. За да го практикуваш ти е нужно поне: да умееш да пазиш равновесие, да можеш да караш ролери и да знаеш как да падаш на дупето си. Ако пък ти липсва този опит, има инструктори, които ще те научат как се правят нещата.

Пързалянето с кънки е не само забавление за малки и големи, но предимно олимпийски спорт. Фигурното пързаляне е спорт, които развива тялото, и учи на ред и дисциплина. Ако искаш да видиш на живо троен аксел и двоен тулуп, от 14 до 16 декември в Зимния дворец на спорта ще се проведе първия международен турнир по фигурно пързаляне „Купа Денкова – Стависки“. Участие в турнира ще вземат 120 състезатели във всички възрастови групи от Узбекистан, Румъния, Филипини, Полша, Австралия, Малайзия, Русия, Италия, Белгия, Тайпе, Ирландия, Мексико, Сърбия, Украйна, Турция и България. Повече информация можете да получите на тук.

Едни от най- известните ледени пързалки в света са: 1.Wollman Rink, САЩ  2.Vienna Ice Dream, Австрия  3. Rockefeller Center, САЩ  4. Площад Нейтън Филипс, Канада  5.Самърсет Хаус, Обединеното Кралство  6.Червеният площад, Русия  7.Rideau Canal, Канада 8.Милениум парк, САЩ 9.FlevO nice, Холандия  10.Fuji-Q Highland,Япония

И все пак, ако си практикуващ любител на спорта, а не зрител-запалянко, то ледената пързалка „Ариана“ те очаква. 

Цените и тази година си остават същите : 4 лева е наемът на кънките 5 лева струва входът 8 лева – да си наемете инструктор