4 знака, че сте зависими от порното

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Има много по-сериозни неща от порното, към които можем да развием зависимост. Това обаче не значи, че не съществува пристрастеност към филмите и картинките 18+. Повечето мъже сигурно шеговито ще се съгласят, че са пристрастени, но истината е, че порнографските продукти могат да бъдат опасни като наркотиците и алкохола. Ужас! Кой би си помислил, че тези няколко хиляди порно филма на харддиска са сериозна индикация за порно зависимост? Шегата настрана. Вижте четири знака, че може би имате сериозен проблем, свързан с порното.

Трупате порно запаси

Очевидно планината от порно списания, която пазите у вас, е знак, че сте порно зависими. Няма реална причина през 2012 г. да държите толкова много списания. Можете да достигнете до цялото порно на света с помощта на лаптоп и интернет връзка. Във виртуалния свят обаче също може да се наблюдава феноменът на запасяването. Ако се усетите, че прекарвате часове наред, за да намирате и сваляте порно, което да си складирате на „тайно място“, може би имате проблем. Внимавайте и ако обичате редовно да се регистрирате в различни сайтове с порнографско съдържание.

Порно, порно, порно навсякъде

Ако не можете да не гледате порно, дори за малко, значи сте пристрастени. Ако имате филми за възрастни на служебния си компютър, на домашния лаптоп, на смартфона си и държите по едно списание в чантата си за всеки случай, значи имате нужда от помощ. Запитайте се какво време прекарвате в задоволяване на манията си. Ако ви се случва да гледате порно само 1-2 пъти седмично, всичко е наред. Но ако усетите, че прекарвате все повече и повече време пред монитора във възбудено състояние, осъзнайте се.

Порното измества другите ви дейности

Ако усетите, че вместо нормалните ви дейности гледате само порно, имате проблем. Преди излизахте с приятелите си, а сега си стоите у дома с лаптопа в скута ви. Зависимостта към порното е като всяка друга зависимост. Болните хора заменят нормалните си ежедневни дейности с пристрастеността си и малко по малко не им остава нищо друго. Ако закъснявате за работа заради филмите за възрастни, ако не можете да станете от леглото, преди да погледате малко любимото си видео – тези и други ситуации са симптоми на сериозен проблем.

Нещата стават сериозни

Ако, недай си Боже, започнат да ви се случат сериозни неща като загуба на работата или прекратяване на романтичната ви връзка заради прекаленото ви гледане на порно, няма място и за капка съмнение, че сте пристрастени. Потърсете помощ, за да не съсипете живота си заради едно пусто порно.

Източник: MadeMan