Закопчаха Преслав Йорданов и Румен Трифонов от „Черноморец”

2
Добави коментар
mignews
mignews

Преслав Йорданов. Снимка: „Черноморец“

Спецполицаи от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ в Бургас изведоха преди минути с белезници футболистите Преслав Йорданов и Румен Трифонов от първодивизионния ПФК „Черноморец”. Те са били преки участници в черното футболно тото.

Йорданов е централен нападател, играл е и в „Локомотив – София“. Той е резерва в отбора. Румен Трифонов е бивш играч на ЦСКА. В  „Черноморец“ е от това лято и е ляв бек – също резерва. Трифонов беше хванат с допинг миналата година като футболист на ЦСКА.

Не е ясно какво ги накарало да бъдат посредници в черното тото. Заплатите в отбора не се изплащат редовно и вероятно това ги е подтикнало да правят пари от залози. Уговаряли са симулативна игра с нагласени резултати.

От ръководството на „Черноморец” казаха с огромно съжаление, че да се прави почтен футбол е невъзможно. „Опитаха се да ни купят чрез съдии – не се поддадохме. Явно са пробвали и чрез играчи. Ако това е така, ние сме готови да помогнем на разследването“, казват от ръководството на отбора.  Собственикът Митко Събев е във Виена, заедно с изпълнителният директор Пламен Киряков. Телефоните им дават непрекъснато заето.