В крак с модата през 2013 година

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Ако за нас декември означава Коледа, подаръци и богата трапеза, то за изявените модни почитатели последният месец от годината е този, който дава яснота какви ще бъдат тенденциите в облеклата и аксесоарите през следващата година.

Облечете любимия си зимен пуловер, направете си чаша ароматен чай и се потопете в нашата пролетно-лятна разходка из световната мода.

Невинната дама

Celine, Francesco Scognamiglio, Vionnet, Maison Martin Margiela, Narciso Rodriguez, Antonio Berardi, Alberta Ferretti / колаж Büro 24/7

Тя е стилна и много елегантна. Обича да носи костюми, като всички те са обагрени с цвета на невинността. „Тя“ може да бъде всяка една от вас, която реши да последва тенденциите и да добави към гардероба си поне един комплект от бели панталон и сако.

Оттук нататък изборът е изцяло ваш. Дължините варират, както и кройките. Крачолите могат да бъдат тип „цигара“, чарлстон или прави и стигащи до глезените. Саката пък, на свой ред, са от крайно изчистени до отрупани с бродерии.

На какъвто и аутфит да заложите, не забравяйте да добавите цветен акцент към визията. Чантата и обувките в различна багра са най-стандартното, но пък и ефектно решение.

Синьо лято

Givenchy, Marc by Marc Jacobs, Paul&Joe, 3.1.Phillip Lim, Richard Nicoll, Derek Lam, Balmain, See by Chloe, Reed Krakoff, Carven, Christopher Kane / колаж Büro 24/7

От пастелни оттенъци до ярко наситени цветове – следващото лято определено ще бъде много синьо. Материите са разнообразни, същото важи и за моделите дрехи, обагрени в небесния нюанс. Ако харесвате деним, то през следващия топъл сезон ще можете да му се насладите. Не забравяйте и аксесоарите – те също ще следват синята тенденция.

Ориенталски танци

Chloe, BCBG Max Azria, Roberto Cavalli, Costume National, Givenchy / колаж Büro 24/7

Дрехите, богати на принтове, отново се завръщат на модния подиум, а от там – и в гардеробите ни. Ако имате достатъчно смелост, можете да заложите на шарения тренд за ежедневието си. Ако пък не, изберете рокличка с подобен мотив за дългите летни разходки по плажа.

Скуба дайвинг

Antonio Berardi, Dion Lee, Peter Pilotto, Herve Leger by Max Azria / колаж Büro 24/7

Ако сте готови да се гмурнете в новите тенденции, заложете на модните облекла, напомнящи екип за скуба дайвинг. Може и да не ви се вярва, но ярките разцветки присъстват в не една и две колекции.

Спортен полуден

Prada, Kenzo, Christopher Kane, Bottega Veneta / колаж Büro 24/7

Показахме ви пролетно-лятната колекция на Stella McCartney за Adidas, а сега да видим какво са подготвили и другите именити брандове. Ретро в различни аспекти. От широките дрехи, които виждаме при Kenzo, Christopher Kane, Bottega Veneta до строгите кройки с препратки към миналото от Prada.

Летен загар

Bottega Veneta, Chanel / колаж Büro 24/7

Съдейки по предварителните колекции, тази година равномерният тен ще остане мираж. Поне според Bottega Veneta и Chanel, които залагат на целите бански костюми. От романтични кройки до откровено „агресивни“ модели, дамите определено ще могат да избират.

От кръста надолу

Marni, Marc Jacobs, №21, Celine, Stella McCartney, Prabal Gurung, Stella McCartney, Alexander McQueen / колаж Büro 24/7

Модерните през 2013 година панталони са като поглед назад към 60-те и 70-те години на миналия век. Видяхме при костюмите, че чарлстонът открито се завръща. Виждаме го и тук, в комбинация със съвсем противоположна тенденция – къси и широки панталони с дължина над глезена.

С чанта на рамо

Acne, Valentino, Dior, Jean Paul Gaultier, Proenza Schouler, Narciso Rodriguez / колаж Büro 24/7

Всъщност любимият аксесоар на жените изобщо няма да се носи на рамо, а в ръка. Актуалните напоследък чанти във формата на плик заемат челно място в тенденциите през следващото лято. А ние адмирираме!

Падна ни шапката

Just Cavalli, Missoni, Jean Paul Gaultier, Louis Vuitton, the Row, Diesel Black Gold, Pringle of Scotland, Balenciaga / колаж Büro 24/7

Аксесоарите за глава определено се радват на разнообразие. Направо си следват правилото „за всекиго по нещо“. От традиционни за лятото широкополи капели, през своеобразни бомбета, та чак до чалми. Всички почитатели на шапките могат да си отдъхнат, че модата през следващия сезон ще бъде благосклонна.