Уеб Министър или Интернет разработчик?

12
Добави коментар
JustAMan
JustAMan

May 29, 2009

Търсенето на снимки в Google вече предоставя възможност да филтрирате резултатите по цвят (доминиращ цвят). Така ако желете да намерите снимка на зелена поляна, можете да сте сигурни, че ще попаднете в целта!

Като прибавим и съществуващите от много време възможности за филтриране по големина и тип на снимката, стигаме до извода, че Google се утвърждава като най-добрата търсачка не само за текст, но и за изображения и снимки. Очакваме само кога ще се появят платени реклами и може би платени снимки?

May 24, 2009

Един клип, представящ възможностите в живота ви и призоваващ към това – да не спирате да учите цял живот! В допълнение само ще кажа – не е нужно да учите в университет. Можете да учите цял живот и самостоятелно. Правете го!

http://vbox7.com/play:3ac64668

May 18, 2009

Нова търсачка, наречена “Wolfram Alpha” ще отговаря на въпроси. С това Уикипедия ще стане трудният начин да намерим информация.

Търсачката не е конкурент на Google, както много сайтове го представят, за да направят сензация. Новата търсачка предоставя само факти, които са известни от няколко достоверни източници! Не се позволяват всякакви търсения (засега). Но какво пък – опитайте я: Wolfram Alpha. Само да отбележа – Славянски език все още не е достъпен, така че търсете на английски…

Източници:
http://www.standartnews.com/
http://www.mediapool.bg/

February 28, 2009

Случайно намерих интересна схема за вземане на решения: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=31

Хубавото е, че точно допада на голям брой хора, поради това че е същинска истина. Но да не пиша повече, погледнете:

Интересното в цялата схема е че се получава “рекурсия”, което е приблизително равносилно на ядрен взрив. Това се получава в случай че Нешо не работи (не работи правилно), “не си го пипал”, но “може да гръмне”. В този случай, ако не успееш да обвиниш някой друг, тогава МНОГО “яко си загазил”.

February 14, 2009

Днес, търсейки обяснение на какво е туй нещо маркетинг се натъкнах на много полезно обяснение, което вярвам ще запомните и вие. За да запазя връзка към оригинала, давам линк към първоизточника ми: sibir.bg

На парти виждате красив млад мъж. Отивате при него и му казвате: „Аз съм фантастична в леглото.” Това е директен маркетинг.

Вие сте на парти с приятели и виждате красив млад мъж. Един от вашите приятели отива при него, сочейки към вас, и казва: „Тя е фантастична в леглото.” Това е реклама.

На парти виждате красив млад мъж. Отивате при него и искате телефонния му номер. На следващия ден му звъните и казвате: „Здравей. Аз съм фантастична в леглото.” Това е телемаркетинг.

Вие сте на парти и виждате красив млад мъж. Поизправяте се, оправяте тоалета си и пристъпвате бавно към него. Сипвате му чаша питие, подавате му я и с репликата „Може ли?” изглажда-те гънките по неговата вратовръзка, докосвайки леко с тяло ръката му. След което небрежно подхвърляте: „Между другото, аз съм фантастична в леглото.” Това е връзки с обществеността.

Вие сте на парти и виждате красив млад мъж. Той се приближава към вас и казва: „Чух, че сте фантастична в леглото.” Това е разпознаване на марката.

Вие сте на парти и виждате красив млад мъж. Убеждавате го да се прибере вкъщи с вашата приятелка. Това е представител по продажбите.

Вашата приятелка не може да го задоволи, така че се обажда на вас. Това е техническа поддръжка.

Вие сте на път към организирано парти, когато осъзнавате, че в къщите, покрай които минавате, би трябвало да има красиви млади мъже. И така, покатервате се на покрива на една от тях, установявате се в центъра му и изкрещявате с пълно гърло: „Аз съм фантастична в леглото!” Това е спам.

Ако имате още идеи, ще се радвам да обновя този полезен пост с нови примери и дефиниции

February 7, 2009

Математически сайт намери решение на проблема със спам-а. Вече е нeвъзможно да се пробие защитата по автоматичен начин и също така защитата предпазва от “тъпи” хора, чрез проверка на минимални знания и умения по геометрия и алгебра.

Решението е Captcha – Намерете ъгъла, изобразен на картинката и го умножете по посоченото чисто:

Защитен код за математици

January 31, 2009

Гугъл (Google.bg) се бъгна днес към 17.00ч.! Всички сайтове са маркирани като опасни за вашия компютър! Не знам дали това е само за Българската версия, но за там съм сигурен. Ето и снимки на ключовите думи: Великден и Днес.

Обновление: 17.20ч.: Вече всичко е наред. Индекса предполагам е от 2 дни по-рано, защото новото търсене по същата дума: Днес, дава “29 яну 2009 …” за www.dnes.bg, а преди това показваше днешна дата – “31 яну…”.

January 31, 2009

Ma.gnolia е даун! Днес случайно отваряйки сайта за социален букмарк http://ma.gnolia.com/, се оказа че е даун. Повреда на “сториджа” е причината. Ще трябва да се възстановява от БекЪп (Архив).

Актуална информация по прогреса можете да следите от http://twitter.com/magnolia/

November 8, 2008

This is my first post here. I am testing my new CMS and some features…