Ния Димитрова 48-ма на СК в Поклюка, Габриела Соукалова спечели спринта на 7.5 км

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Габриела Соукалова от Чехия спечели спринта на 7.5 километра за жени, трети кръг от Световната купа по биатлон в Поклюка (Словения). Чехкинята завърши без грешка в стрелбата и с време 22:09.8 минути. Това за нея е първа победа в кариерата. На второ място се класира Мириам Гьоснер (Германия) с две грешки при втората си стрелна и изоставане от 2.1 секунди. Трета е Надежда Скардино (Беларус) без пропуск на огневия рубеж и на 30.1 секунди след победителката. Лидерката в генералното класиране за сезона Тора Бергер финишира 27-ма.

Двукратна олимпийска шампионка по ски-бягане Еви Захенбахер-Щеле се класира 59-та в първия си старт от Световната купа по биатлон. От българките с най-предно класиране е Ния Димитрова – 48-ма без грешка в стрелбата и изоставане на 2:03.0 минути след Соукалова. Димитрова ще бъде единствената българка в утрешното преследване на 10 километра.

Останалите три българки направиха по три грешки в стрелбата. Десислава Стоянова завърши 80-та в спринта на 3:24.4 минути, Стефани Попова е 84-та, а Емилия Йорданова – 85-та. В класирането за Световната купа след 6 старта води Тора Бергер (Норвегия) с 296 точки, пред Даря Домрачова от Беларус с 244 точки и Андреа Хенкел (Германия) с 206 точки.