Фотографи подреждат в София и Пловдив благотворителна изложба със снимки от Тайланд

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

34 фотоса на обща стойност 3100 лева бяха продадени още в деня на откриването на благотворителната фотографска изложба на Недялко Дервенков и Светослав Калчев в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания.

Темата на експозицията, подредена в столичната „Casa Sicilia България“, на ул. „Ангел Кънчев“ 3, е „Любов от Тайланд, земята на усмивките“.

Изложбата бе открита под патронажа на почетния консул на Кралство Тайланд в Република България г-н Виктор Меламед, който приветства гостите и изрази възхищение от творбите на двамата фотографи.

Специален гост на събитието беше певицата Поли Генова, която изълни няколко свои песни в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания и призова присъстващите да бъдат съпричастни към благородната кауза и да стоплят домовете си с усмивка и фотос от магнетичния Тайланд.

Събраните средства от продадени фотографии ще бъдат дарени от авторите в подкрепа на изграждане на първия в България Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания

Изложбата ще остане в столицата до 21 декември, а от 27 декември ще бъде преместена в пловдивския мол „Галерия“.

Недялко Дервенков прекарва 3 месеца на благотворителна мисия в Понгнамрон – малко селце в провинция Чианг Рай. Работата му била свързана с деца от племето Акха – местни планинци от областта на Понгнамрон. Повечето от децата били сираци и болни от СПИН. Голяма част от малчуганите живеели в отдалечени планински райони и пътят им до училище отнемал до 2 часа. Освен че бил учител по английски, Недялко водил клуб по актьорско майсторство, спортен клуб и кръжок за преподаване на английски на самите учители. Българският доброволец посетил местността на Златния триъгълник – границата между Лаос, Бирма и Тайланд, световноизвестна като най-голямата местност за производство и пренос на опиум.

Светослав Калчев обикаля близо месец из Южен и Централен Тайланд и отдалечени райски острови, на един от които е заснет филмът „Плажът“ с Леонардо ди Каприо. Българският фотограф запечатва във фотообектива си будистски обичаи, като Празника на пълната луна в Сукхотай, стара столица на Тайланд, както и безкрайни усмивки и златисти залези.