Бизнесмен брои 5 бона за тъкана икона

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Монтана. Ротарианци наддаваха за уникат на благотворителен бал в Монтана. Бизнесменът Борислав Славчев, прочул се като кредитен милионер от близкото минало, купи тъкана икона – уникат. Той я спечели в наддаване с млечния бос Никодим Войнов. Наддаването за паното тръгна от 1600 лева и стигна до 5200 лева. Паното е изтъкано от прочутата гобленарка Севка Бардинска от град Чипровци. С техниката на чипровските килими тя е изработила 4 такива икони, две от които са притежания на престижни музеи. Четвъртата се намира в дома на роден знатен мъж, който е анонимен колекционер.

Ротарианците купиха и няколко дървени  пана на тема „Птици“, дело на дърворезбаря Чавдар Антов. Кметът на Монтана Златко Живков, който също е ротарианец, мина по-скромно с картина на местния художник Тодор Деков.

Събраните на бала близо 10 000 лева ротарианците ще дарят за благотворителност, съобщи председателят на клуба Никодим Войнов.

На бала не бе забелязан активният доскоро  член на организацията – бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов. Управляващите отчете единствено нотариус Валерия Тодорова.