Плъзгащи интериорни врати

1
Добави коментар
GeorgiMilev
GeorgiMilev

Интериорните врати от този тип ни дават нова гледна точка относно възможностите за организиране на заобикалящото ни пространство. Те са едни от най-популярните разновидност на прибиращите се интериорни врати и често се правят по индивидуална поръчка, което дава сигурност на клиента, че интериорната врата максимално органично ще се впише в помещението, за което е предназначена.

Използването на плъзгащи интериорни врати не е ограничено само с градските жилищни домове – тази удобна, практична и дълговечна конструкция нерядко може да бъде видяна в офисни помещения, а и в извънградски вилни постройки. Те все по-често започват да се използват и в обществени сгради (летища, хотели, гари и големи супер- и хипермаркети), където от съществено значение е възможността за пропускане на големи човекопотоци и облекчено преминаване на помощния персонал, на който нерядко се налага да влиза и излиза със заети ръце.

Правилният избор на дизайн при този тип интериорни врати ще ви позволи не само да спестите пространство, но и визуално да разширите конкретното помещение, към което вратата ще води. Примерно, плъзгащи се интериорни врати със стъклени части ще направят помещението по-светло, визуално по-просторно и ефирно.

Като правило корпусите на тези интериорни врати се правят от нескъпи породи дървесина, ПДЧ или пък от стъкло (най-често матирано). Стъклото може да бъде украсено със стъклописи от всякакво естество – общо взето по всяко едно време може да направите врата си малко или много различна, без това да навреди на естетиката на вашият интериор. При монтирането на подобни врати в помещения с високо ниво на влажност, обикновено се използват каси от алуминиеви профили.

През последните няколко години особен статус придобиха плъзгащите се интериорни врати без рамка, за направата на които се използва безопасно стъкло с дебелина 8 мм – то може да бъде както прозрачно, така и матирано. Механизмът на тези врати е съставен от насочващи лайсни, в които се закрепят отделните крила. Лайсните могат да бъдат повече от една – две или три, в зависимост от това каква конструкция има конкретната врата. Специални ограничител фиксира вратите, пречейки им да излязат от насочващите ги лайсни, който могат да бъдат закрепени както на пода, така и на прилежащата стена.