Енергия и сила: Втори Закон на успеха (Дийпак Чопра)

14
Добави коментар
goshotosho
goshotosho

И в своята готовност да дадем онова, към което се стремим, ние поддържаме непрекъснатата циркулация на вселенското изобилие в живота си.

Вторият закон на успеха е закона на даването………..

Вселнета съществува посредством динамичен ВЗАИМООБМЕН. Нищо не е статично. Вашето тяло е в динамичен и постоянен взаимообмен с тялото на Вселената; вашият дух взаимодейства динамично с духа на Космоса; вашата енергия е израз на космическата енергия.

Пототкът на живота не е нищо друго освен хармонично взаимодействие на всички елементи и сили, изграждащи полето на битието. Това хармонично взаимодействие на елементи и сили във вашия живот се изразява чрез закона на даването, защото вашето тяло, вашият Дух и Вселената са в постоянен динамичен взаимообмен; спирането на енергийната циркулация е като спиране на кръвообръщението.

Във всяко семенце е скрито обещание за хиляди гори. Но то не бива да бъде скътвано, то трябва да предаде своята информация на плодородната почва. Чрез даването неговата невидима енергия се излива в материално проявление.

Колкото повече даваш, толкова повече ще получиш, защото по този начин позволяваш изобилието на Вселената да циркулира в живота ти!

Най – добрият начин да пуснете този закон в действие е, като вземете решение всеки път, когато влезете в контакт с някого, да му давате нещо. Не е необходимо да е във формата на материални неща; може да е комплимент, признателност, любов.

Истинкската ни природа се отличава с богатство и изобилие, ние сме богати по природа, защото природата подкрепя всяка необходимост и всяко желание. Нищо не ни липсва, защото нашата природа в основата си е природа на чистата потенциалност и безкрайните възможности. Ако се стремиме преди всичко към мир, любов, хармония, радост, веселие и знание, не само за себе си, но и за другите, всичко останало ще дойде спонтанно при вас.