МЕНИДЖМЪНТ: 7 СТЪПКИ КЪМ ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

16
Добави коментар
GRANID
GRANID

Какво означават моите емоции? Как мога да ги управлявам? Как мога да се справям с конфликтите по емоционално интелигентен начин? Как да получа онова, което искам, и едновременно с това да удоволетворявам другите?

Тази книга ще ви помогне да откриете отговорите на тези ключови житейски въпроси.

Основен принцип в нея е, че съществуват много типове интелигентност и че е мъдро човек да се научи да използва и хармонизира онези соматично-емоционални езици, които пропиват всяко смислено човешко общуване. 7 СТЪПКИ КЪМ ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ разкрива структурата, лежаща в основата на емоционалната интелигентност, като я комбинира с невролингвистичното програмиране (НЛП). Книгата осигурява по-дълбоко разбиране на начина, по който действат емоциите, и ни учи как да им въздействаме. Посланието на авторите е: „Недейте само да мислите, правете го“. Изградено и обогатено с упражнения и техники за самооценка, това ръководство ще ви позволи да създадете своя система за усъвършенстване и култивиране на вашата емоционална интелигентност. Това ще ви помогне да бъдете творческа, продуктивна и щастлива личност и ще ви даде възможност да си изработите свой собствени „трикове“.

Патрик Е. Мерлеведе е главен изпълнителен директор на Integral Perspectives Group (IPG) – международна мрежа от компании, занимаващи се с проблемите на невролингвистичното програмиране. През 1997 г. основава Acknowledge – собствената му консултантска фирма, която е сред членовете на IPG. Консултантският и инструкторски опит, натрупан в частната му фирма, водят до развитие на jobEQ.com – компания, насочена към подобряване на областите на човешките ресурси и познание (набиране, наставничество и обучение в ерата на Интернет). Участва и в управлението на PNL.REPERE – един от водещите институти по НЛП във Франция.

Денис Бриду е инструктур по невролингвистичното програмиране, терапевт, а от началото на 2000 г. е почетен член на Института по невросемантика, заради съществения си принос в тази област. Майсторският тренинг за практикуващи НЛП, който той предлага, е уникален в Европа и е признат за „несъмнено най-интересния“, с който днес разполагат във Великобритания.

Руди Вандам е професионален треньор и инструктор, а от 1996 г. е акредитиран като НЛП треньор от Международната треньорска организация по НЛП. Директор е на собствения си институт The School for NLP и има дългогодишен опит в тренинга и в консултирането на големи компании като Nestle; Duracell; Capco; P&V и др.