Конча Буйка на родна земя

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Испанската дива с феноменален глас Конча Буйка ще има концерт в София с музиканти от Куба, които ще свирят заедно с големия симфоничен оркестър София Симфониета.  

На 18 декември за Коледния концерт в НДК на сцената ще бъдат над 50 музиканти. На пулта ще застане един от най-известните испански диригенти Антонио Куенса.

Внушителността на събитието ще бъде подсилена от участието на пианиста Иван Мелон.

Черната перла на испанската музика ще се представи пред българските си фенове с най-доброто от своя репертоар след поредица от супер успешни концерти в САЩ, Европа и Латинска Америка. Буйка черпи вдъхновение от испанското фламенко и съчетава емоционалните си вокали с африканските влияния.

Така музиката й събира енергията на три континента и това е в основата на нейния световен успех. Тя изпълнява и стари испански песни от стила копла и милонги, но пее и джаз, кубинско болеро, румба и болерия. Веднъж чута, Буйка не може да бъде забравена никога.

От нея изригват вълнения и чувства, оставящи слушателите без дъх. Публиката се прикланя пред нейните завладяващи интерпретации на известните песни „La boheme”, “ Volver volver”, „La Falsa Moneda“, „No Habra Nadie En El Mundo“ и др.

За голямата сцена Буйка е лансирана от известния режисьор Педро Алмодовар. Той казва: „Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява. Буйка е от линията на онези певици като Едит Пиаф, Нина Симон, Чавела Варгас, каквито вече рядко се срещат.”

Последно я видяхме в неговия филм „Кожата, в която живея“ – в едър план, облечена в пленителна червена рокля на Жан Пол Готие.