Енергия и сила: Трети Закон на успеха (Дийпак Чопра)

11
Добави коментар

Закона за кармата или за причината и следствието

Всяко действие генерира енергийна сила, която се връща при нас в подобен вид. . . .

И когато избираме действия, които носят щастие и успех на другите, плодът на нашата карма е щастие и успех.

Третият духовен закон на успеха е закона за кармата. Карма е както действие, така и резултатът от това действие, тя е едновременно причина и следствие, защото всяко действие генерира енергийна сила, която се връща при нас в подобен вид.

Когато правите някакъв избор, какъвто и да е той, можете да си зададете два въпроса: преди всичко, “ Какви ще са последствията от избора, който правя ?“, и след това, “ Ще донесе ли изборът, който правя, щастие на мен и на хората около мен ?“ Ако отговорът е положителен, спокойно го направете. Ако отговорът е отрицателен, не го правете. По – просто не би могло и да бъде.

Измежду безкрайните възможности за избор, с който разполагате всяка секунда, има сaмо един, който ще създаде щастие за вас и заобикалящите ви.

Вселената притежава много интересен механизъм, с който ви помага спонтанно да правите правилният избор. Той е свързан с усещането във вашето тяло. Вашето тяло изпитва два вида усещания: чувство за комфорт и чувство за дискомфорт. В момента, в който съзнателно правите своя избор, обърнете внимание на тялото си и го попитайте: “ Какво ще стане, ако направя този избор ? “ Ако тялото ви прати сигнал за комфорт, това е правилният избор. Бъдещето се генерира от избора, който правите във всеки миг от живота си.

Оперативната система на вашата душа се състои от карма, памет и желание…..