Как се пише роман за 5 часа и 35 минути

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Петдесет и трима румънски писатели поставиха рекорд за най-бързо написания роман в света – само за пет часа и 35 минути, съобщи Аджерпрес.

Писането на книгата започна в 10:20 ч. в събота в Букурещкия университет, когато четирима от писателите направиха плана и поставиха заглавието на романа: „Дядо Коледа и компания. Най-бързият роман в света“. Книгата от 288 страници ще бъде публикувана от издателската къща „Арт“, която подаде кандидатура за вписването й в Книгата за рекордите на Гинес. Кандидатурата се очаква да бъде одобрена точно на Бъдни вечер.
„Това беше един доста тежък ден, когато 53 румънски автори се събраха, за да създадат едно наистина уникално събитие. Мисля, че успяхме да дадем пример, да покажем, че румънците могат да работят заедно за доброто на всички“, заяви Габриел Х. Декубле, председател на Културната асоциация „Едификацио“ и инициатор на проекта. От своя страна писателят Мариус Киву заяви, че трудът е бил по-тежък, отколкото очаквал предварително, и че би искал това събитие да се повтаря всяка година.“Любопитен съм да видя каква скорост можем да достигнем“, отбеляза авторът.
От утре, 18 ДЕКЕМВРИ,  романът ще бъде в книжарниците, а в сряда книгата ще бъде представена официално в Библиотека „Бастилията“ в Букурещ в присъствието на всички автори.

Към статията няма коментари. Напишете първия.