Изборът на домашен любимец. Дали да е морско свинче? Избрана

1
Добави коментар
valevbg
valevbg

 

                                                               

Ако мислите да си купувате домашен любимец, но не знаете какъв,може да си изберете морско свинче.Морските свинчета са мили  космати малки същества, които ще ви донесът много радост. В допълнение, те могат да бъдат идеален домашен любимец за детето ви, защото те са лесни  за обгрижване и са по-пухкави  от хамстер или мишка.

Ето малко повече информация, за да ви помогне да определите дали морско свинче е правилният домашен любимец за вас. Ако си мислите да си вземете домашен любимец, може да разгледате първо куче или котка. Тези животни са идеални за домове, ако имате повече време да отделяне. Кучетата и котките се нуждаят от много внимание и много пространство. Морски свинчета от друга страна са също толкова сладки като кучета и котките, и те не се нуждаят от толкова място или грижи. Много хора предпочитат морските свинчета като домашен любимец за децатаси, защото те живеят много по – дълго от хамстерите или джербилите. Всъщност при добри грижи, могат да живеят до осем или девет години. След като вече сте собственик на прасенце, ще бъдете удивени от тези сладки, сладки същества. Всяко морско свинче има своя собствена индивидуалност.

                                             

Не е извесно прасенцата да са агресивни или да хапят, но детето ви няма да се забавлява с един срамежлив приятел, за това трябва да си изберете възможно най – социализираното животно. Ако планирате да си вземете две животни вместо едно е хубаво да са от малки заедно. Не се препоръчва да се гледат мъжко и женско ако не искате да ги размножавате. Когато избирате клетка трябва да се стремите да е максимално голяма зада имат място за игра и по възможност да се отваря отстрани, а не отгоре. В клетката трябва да се добави дървена постелка на гранули или талаш както хранилка и поилка за вода. Някои специалисти препоръчват да прибавяте витамин C на капки във водата. Въпреки това, някои морски свинчета не харесват вкуса и няма да пият вода. Ако решите да добавите витамин С, се уверете,че няма да останат жадни през целия ден. Ако решите да не включвате витамин C можете да допълните диетата им с пресни плодове и зеленчуци. Морски свинчета обичат много пресни плодове и зеленчуци от всякакъв вид. Що се отнася до храната, вие трябва да храните животните със специална храна за морско свинче, която я има във всеки магазин за домашни любимци. На прасенцата ви ще им е нужо също и сено, което помага за храносмилането. Морските свинчета са подходящи домашни любимци за всякакви видове жилища. Когато си купите младо морско свинче можете по лесно да го социализирате. Вие и вашите деца ще се радвате на тези очарователни домашни любимци много години напред.