Как да си направим СПА маникюр у дома?

3
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Как да си направим СПА маникюр у дома?

Mari
17 декември 2012

Процедурата започва с топла ваничка с разтвор на морска сол или с екстракти от водорасли

Втората стъпка е обработката на кутикулите. Размекват се с гел и се отлепват от „корена“ с помощта на портокаловата пръчка. Следва повърхностен пилинг с маска, която отстранява вроговените клетки и подготвя кожата за по-дълбок пилинг с плодова киселина.

Тя се слага за 2-3 минути, като се втрива с енергични движения. Следва масаж с ароматични масла (най-подходящо е лавандуловото), които хидратират кожата в дълбочина, а уханията им са с релаксиращ ефект. Масажът започва от лакътя, минава през китките, палците и завършва с нокътната плочка.

Едва тогава идва ред на оформянето им с дървена пила (в никакъв случай с метална). Ноктите трябва да са абсолютно сухи, за да не се разслоят. Нанася се безцветен лак, след него – основният цвят, който се полага на два слоя. На финала лакът се „запечтва“ с топлак.

По желание може да декорирате ноктите или да си направите френски маникюр. Повърхността на ноктите се покрива с лак в телесен тон, като в края се оставят 5 мм, които се лакират с бял. Перленият лак се нанася в два слоя, а матовият – в три.

Специалистите съветват от време на време си давате почивка от лака.

Болиме.нет препоръчва и: