София продължава с големите ремонти

2
Добави коментар
a.simeonov
a.simeonov

 

София се кани да продължи с големите ремонти и през 2013 г. Ударно ще се обновяват 21 улици и булеварди, като общата стойност на проектите е 205 млн. лв. 50 млн. от тях се осигуряват от Столичната община.

Това съобщи зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов, който представи в Сандански предложение за програма за ремонт на столичната пътна мрежа.

Предвижда се реконструкция на ул. „Богатица” между бул. „Арсеналски” и бул. „Джеймс Баучер” на стойност 2,5 милиона лева, основен ремонт на бул. „Монтевидео” от бул. „Никола Петков” до ул. „763” за 2,8 милиона лева. Общината предвижда догодина и ремонт на бул. „Владимир Вазов” от моста „Чавдар” до бул. „Ботевградско шосе” и на бул. „Ботевградско шосе” от ул. „Летоструй до СОП и мостовите съоръжения на обща стойност 24 милиона лева. На прицел са и ремонтите на кръстовището на Лъвов мост.

Според програмата на Столична община се предвижда основен ремонт на надлез „Надежда”, рехабилитация на трамваен релсов път и на пътни платна на бул. „Княз Александър Дондуков” от ул. „Кракра” до Младежки театър на стойност 8 милиона лева, основен ремонт на бул. „Прага”, основен ремонт на панорамен път в район „Витоша” и на моста по улица „Нарцис” над р. Драгалевска.

През 2013 г. се предвижда основен ремонт на бул. „Цариградско шосе” от бул. „Пейо Яворов” до моста над река Искър, за 18 милиона лева. Ремонтните дейности ще включват преасфалтиране на пътните части, изграждане и ремонт на пешеходните зони.

Според програмата, предстои ремонт на бул. „Сливница” между бул. „Константин Величков” и бул. „Петър Дертлиев”, включително и надлеза при „Захарна фабрика” за 10 милиона лева, рехабилитация на трамваен релсов път и пътни платна по бул. „Витоша” от ул. „Гургулят” до ул. „Бяла черква”, рехабилитация на бул. „Арсеналски”, основен ремонт на бул. „Никола Мушанов” между ул. „Житница” и бул. „Възкресение”, реконструкция на бул. „Овча купел”, рехабилитация на бул. „Президент Линкълн”, рехабилитация и реконструкция на бул. „Шипченски проход”, основен ремонт на ул. „Професор доктор Иван Странски”, преасфалтиране на ул. „Г.С. Раковски” от бул. „Княз Александър Дондуков” до бул. „Сливница”.Ремонтите включват и мостове, подмяна на тротоари и осветление. 

София /
България