Какво е Word Press?

1
Добави коментар
cholakovit
cholakovit

WordPress е безплатен уеб софтуер предназначен за създаване на уеб сайтове и блогове и управление на съдържанието им. След създаването си през 2003г. бързо се превръща в една от най-мощните и лесни за употреба CMS системи използвана за милиони сайтове по целия свят.
Има няколко причини да изберете WordPress като платформа за нов уеб сайт.
– Визуалната структура на WordPress е базирана на така наречените „теми”, които позволяват бърза и лесна промяна на външния вид на уеб сайта и начина на представяне на информацията, без да се засяга самото съдържание.
– Функционалността на уеб сайта лесно може да се разшири, като се използват „плъгини”. WordPress има огромна библиотека от теми и плъгини, която непрекъснато нараства. Там може да се намери почти всичко, което би било нужно за добро представяне на един уеб сайт – теми с подходяща структура и плъгини, които да изпълнят специфични изисквания на уеб сайта.
– С WordPress можете да създавате и редактирате нови страници и статии в блог, като използвате единствено уеб браузър. Не е необходимо да познавате HTML или някакъв друг език за програмиране. Процесът е подобен на работа с обикновен текстов редактор. И тъй като това е уеб базирана система всичко това може да се направи от всеки един компютър с интернет връзка.
– Изградената блог система в WordPress ви позволява да обновявате съдържанието периодично, като има възможност да приемате и отговаряте на коментари от посетители. Също така всеки би могъл да се свърже със уеб сайта чрез RSS и да следи всички нови публикации, което е чудесно за клиенти и читатели, както и за интернет търсачки, като Google, Bing, Yahoo и т.н.
Съществуват още много възможности, които WordPress предлага, изискващи минимални или никакви усилия при изграждането или поддръжката на уеб сайт или блог.