Екскурзия до Париж,Замъците по Лоара, Мон Сен Мишел и Ница Пролет 2013, самолетна екскурзия

1
Добави коментар
karacitoursbg
karacitoursbg

Ден 1 Отпътуване от летище София за Париж. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2 Закуска. Разглеждане с екскурзовод и автобус забележителностите на Париж: острова Сен-Луи, острова Сите, катедралата „Нотр-Дам-де-Пари”, Лувъра (отвън), парка Тюйлри, пл. „Конкорд“, Латинския квартал, Айфеловата кула – възможност за качване на кулата (с доплащане 32 лв за възрастни и 22 лв за деца до 11 години, които включват билет за качване до последната тераса, която е на височина 296 м, и резервация за група; резервацията за Айфеловата кула могат да ползват клиенти, които са заявили, че желаят да се включат най-много два дни след записването си за екскурзията, но не по-късно от петнадесет дни преди отпътуването на групата). Панорамна обиколка на Париж с автобус (Айфеловата кула, Инвалидите, Монпарнас, бул. „Сен Мишел”, Сите, пл. „Вандом” Опера Гарние, пл. „Конкорд”, „Шан-з-Елизе”). Програмата е целодневна. Нощувка.

Ден 3 Закуска. Разглеждане на квартала Монмартър (базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците). Свободно време. Възможност за разглеждане на музеи. Нощувка.

Ден 4 Закуска. Разглеждане на двореца Версай. Отпътуване за Мон Сен Мишел. Настаняване в хотел в околностите на Мон Сен Мишел. Нощувка.

Ден 5 Закуска. Разглеждане на Мон Сен-Мишел – манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнския свят, редом с Ерусалим и Рим. Следобед – отпътуване за долината на Лоара. Пристигане в Тур. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 6 Закуска. Разглеждане на замъците Виландри (замъкът с най-красивите градини във Франция), Шенонсо (замъкът на Диян дьо Поатие и Катерина Медичи), Шамбор (най-големият замък в „кралската долина”, строен от Франсоа I по планове на Леонардо да Винчи), Шеверни (най-новият сред лоарските замъци, с прекрасно запазен интериор). Вечерта – настаняване в хотел в областта на долината на Лоара – Бурж, Монтлюсон, Виши или друго градче. Нощувка.

Ден 7 Закуска.  Отпътуване  за Ница. В късния следобед – пристигане в Ница. Настаняване в хотела. Разходка по “Променад де-з-англе”. Нощувка.

Ден 8 Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за София със самолет.