Самолетна екскурзия до най-красивите италиански езера Пролет 2013

1
Добави коментар
karacitoursbg
karacitoursbg

Ден 1 Отпътуване от летище София за Верона. Пристигане. Настаняване в хотел във Верона. Нощувка.

Ден 2 Закуска. Сутринта – свободно време. Следобед – трансфер от Верона до хотел в района на езерото Гарда. Настаняване. Нощувка.

Ден 3 Закуска. Разглеждане на бреговете на езерото Гарда, най-голямото езеро в Италия. Разглеждане на Сирмионе (разположен на върха на едно полуостровче, тясна ивица земя, врязана в езерото, това прекрасно градче е най-престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера – 13 век). Възможност за разходка с корабче по езерото Гарда. Разходка из Гарда (елегантно и слънчево градче, кръстник на езерото) и Бардолино (китно селце, известно с реномираното вино от областта). Отпътуване за Лаго ди Комо. Настаняване в хотел в района на Бергамо/Лаго ди Комо/Леко. Нощувка.

Ден 4 Закуска. Разходка из живописното градче Леко, кръстник на едноименното езеро. Продължаване към Комо. Разглеждане на Комо – „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България – осем години след смъртта му. Нощувка в района на Бергамо/Лаго ди Комо.

Ден 5 Закуска. Отпътуване за Тремедзо – градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо. Възможност за разходка с корабче от Тремедзо до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо, прочут с живописното си разположение между езерото Леко и южния ръкав на езерото Комо. Отпътуване за Лаго ди Лугано. Разглеждане на Лугано. Нощувка в района на Варезе или Лаго Маджоре.

Ден 6 Закуска. Целодневна разходка с корабче до Боромеовите острови – Изола Мадре с ренесансовата си вила, потънала в цветя сред великолепен парк; Изола Бела, приютяващ един от най-известните дворци в Италия и Изола деи Пескатори – живописно рибарско селище (билетът за корабчето и входните такси за вилите и градините не са включени в пакетната цена на екскурзията). След 15.30 ч – разходка из Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Нощувка в околността на езерото Маджоре или на Милано.

Ден 7 Закуска. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Свободен следобед. Настаняване в хотел в центъра на Милано. Нощувка.

Ден 8 Закуска. Отпътуване за  София със самолет.