Тринадесетата зодия – Запаленият път – АСТРОЛОГИЯ – Статии

10
Добави коментар
mikael
mikael

Какво на практика знаем за знаците на зодиака? Знаем, че са 12 и съответстват на дванадесетте съзвездия, през които последователно преминава Слънцето в цикъла на една година. Астролозите казват, че знаците на зодиака дават определящ отпечатък върху характера и типа личност за всеки човек.

Звездите и тяхното разположение могат да упътят човека в неговите проекти и да му помогнат като го насочват. Но астрологията, колкото и древна наука да е, дори някои да отричат дори че е наука, в наши дни тя се развива. Има ли място в зодиака за 13-ти знак и къде е той?

Този знак се нарича „Змия“. Представлява змия, която е в кръг като главата й е захапала опашката й. Змията обхваща последните 5 дни от знака Скорпион и първите 5 дни от знака Стрелец. Това е от 17 до 27 ноември. Тези 10 дни се наричат „Via Combusta“ или „Запаленият път“.

Според древногръцкия мит, богът-Слънце, Хелиос имал слънчева колесница. Всеки ден преминавал през небето с нея, като запалвал деня. Един ден колесницата подкарал синът на Хелиос, Фаетон. Той не могъл да се справи с управлението, уплашил се от Скорпиона, това не се е харесало на Зевс и той изпратил мълния към Фаетон. Колесницата се преобърнала и на небесата лумнал пожар, който изпепелил всичко за десет дни. Именно оттам тези дни получили името „Запаленият път“.

Какво е характерно за хората, родени от 17 до 27 ноември? Те са хора на крайностите. В живота си те повтарят тази легенда – изгряват и блестят, след това провалят всичко, а после отново възстановяват всичко от оставените от самите тях пепелища. Те изгарят всички мостове след себе си, като Скорпионите, но възкръсват, вярват във висшата справедливост и хуманистките идеали като Стрелците. Има силна символика в очистващата сила на огъня и птицата Феникс, която възкръсва от пепелта. В живота на тези хора има толкова много контрасти и превратности, че те свикват с това още от ранното си детство и се научават да се борят и да оцеляват при всяка ситуация. Животът им се лута между шеметни възходи и болезнени провали. Това е живот на крайностите – или ще постигнат бляскави успехи, или ще останат никому неизвестни. Това зависи от силата на тяхната воля и желанието им за борба и победа. Тези от тях, които не са готови да понесат загуби, те ще се откажат и от блясъка на славата. Подобно на Фаетон, те се заемат с неща, с които нямат достатъчно опит и винаги рискуват, разчитат на собствените си сили. Най-положителното за тях е уникалната им способност, след каквато и да било неприятност, като феникс да се изправят от пепелта и отново да поемат напред, с вече удвоени сили и енергия. С тази страст и неукротим ентусиазъм, те направо се самоунищожават – като змията захапала опашката си. Тези хора никога не скучаят. Те не знаят какво е тих и спокоен живот. Вечно се залавят с нещо и правят проекти за новите си начинания. Някои астролози виждат в този знак оплетени в едно живота и смъртта. Такъв е характерът на Змиите -от една страна те са ледена пустиня, хладнокръвни и безкомпромисни, а от друга страна, те са жизнени, енергични, страстни и изгарящи. През целият им жибот тези две страни се редуват в периода да управляват съдбата на тези хора. chudesa.net