Готини мацки с… противогази

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Знам, че вероятно много хора, ще намерят тази галерия с донякъде сексапилни, донякъде притеснителни мацки с противогази, която съм ви приготвил, за извратена. Ще си кажат, може ли такова нещо сега, що за лош вкус и фетишизъм, може ли да се снимат тези жени така, може ли да се загрозяват.

Ми да, може. Освен това според мен е много приятно, хич даже не е извратено, това, на фона на мацките с леопардови щампи и погледи като на дойни крави, е висша форма на естетика. В последно време секси мацките с противогази се превърнаха в нещо като тренд – също като косплея и живите кукли, имат своите почитатели, измежду които съм и аз, и вероятно тази причудлива мода ще се задържи за известно време. Който го намира за грозно или извратено, може спокойно да не влиза в галерията, но аз гарантирам, че ще изпусне много.

Носенето на противогаз отдавна се е превърнало символно натоварен акт. Това не е просто някоя изгъзица, както би казала баба ви. Противогазът отпраща към много неща, които в някои случаи дори си противоречат. От една страна, газовата маска е атрибут на антиглобалистичките движения, символизира дехуманизацията на отделните хора, опасенията от екологична катастрофа. От друга страна, рейв и индъстриъл културата отдавна са припознали маската с хобот като универсално украшение. Да, вярно е, че е и вид фетишистки символ, но това важи и за белезниците с розови пухчета, но тях никой не ги намира за извратени, нали така? Не на последно място, киберпънк културата и постапокалиптичните течения също много си обичат противогаза и той е възприет като един от техните символи.

За естетиката на противогаза вероятно може да ви говоря още, но не това е целта ми. Нямам и желание да убеждавам никого, че носенето на газова маска вече се е превърнало в здрав урбанистичен символ, въпреки че това за мен е безспорен факт. Това, което исках, е да ви покажа чрез този материал едни много готини и много майсторски заснети и обработени снимки на красиви (до колко може да се прецени заради маските) жени, на които да се порадвате, ако се кефите на такива неща, де, ако пък не се – мисля, че сега е моментът да започнете.